Veselo, raspjevano, puno dobrih vibracija, riječi su kojima se može opisati još jedna tamburaško zabavna večer 23. “Novogradiškog glazbenog ljeta”.

Uoči središnjih glazbenih sadržaja na glavnoj pozornici “Novogradiškog glazbenog ljeta” upriličeno je i svečano otvorenje.

23. NGLjeto otvorio je gradonačelnik Vinko Grgić pohvalivši ovu desetljećima dugu manifestaciju glazbe, kulture, sporta i zabave, te poželjevši posjetiteljima i dragim gostima dobrodošlicu u Novu Gradišku i uživanje u bogatom programu ovog višednevnog festivala. Svečanost otvorenja popratili su i brojni gosti i uzvanici, predsjednik SDP-a Hrvatske Davor Bernardić, župan Danijel Marušić , zamjenik župana Stjepan Bošnjaković, predstavnici Gradskog vijeća Grada Nova Gradiška, ustanova i institucija.

Uslijedila je potom cijela plejada glazbenih nastupa koja je i ovoga puta počela nastupom domaćih tamburaških, lokalnih snaga, Tamburaškog sastava “Satir” iz Davora koji je na “Novogradiškom glazbenom ljetu” od samog početka, atmosferu su potom upotpunili tamburaši Tamburaškog sastava “Tkanica”.

Dočekan je i dugo očekivani nastup, kako je mnogi nazivaju “kraljice sevdaha” Hanke Paldum koja je, otpjevavši brojne dobro, znane hitove, publiku dovela do usijanja i pokazala da njena “zvijezda” nikako ne gasne i da s pravom nosi ovaj epitet.

Mirise mora, sunca, kamena i soli dočarali su nam potom članovi Klape “Cambi”, ekipe koja je svojim postojanjem i radom potvrdila da s pravom spada u ekipu najeminentnije klapske scene u Hrvatskoj. Sve je završilo nastupom sve popularnijeg trija “Učiteljice” koji su posebice toplo dočekali predstavnici mlađe generacije sugrađana. Pjevalo se, plesalo, družilo… ostavarilo sve ono zbog čega je “Novogradiško glazbeno ljeto” manifestacija koja spaja i pronosi i koja je već davno prešla okvire svoga postojanja.

Danas nas očekuje još jedna večer puna zabave i dobrih hitova. Počet će tradicionalnim Festivalom “Djeca pjevaju hitove”, a čeka nas potom nastup mega popularnih Željka Bebeka i “Plavog orkestra”.  U prilogu teksta donosimo vam fotogaleriju s ove večeri.

Foto:Tamara Magdić

no images were found

 

 

Komentari
Prethodni članakI ove godine osigurani besplatni udžbenici u Općini Staro Petrovo Selo
Sljedeći članak„Dani češke kulture“ u Novoj Gradiški: Pekao se bramborak, pjevalo, plesalo…