Stožer Grada Slavonskog Broda te Stožer Nove Gradiške nakon provedenih konzultacija s nacionalnim Stožerom CZ te epidemiološkom službom Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, odlučili su dopustiti maturantima tradicionalno okupljanje na gradskim ulicama. Stožer CZ Brodsko-posavske županije izdao je uvjetnu suglasnost za održavanje završne proslave maturanata uz poštivanje svih postojećih epidemioloških mjera.

– Dopušteno je organiziranje tradicionalnih kostimiranih povorki maturanata od njihovih srednjih škola prema središnjem gradskom trgu u odvojenim skupinama od po 25 osoba (što je ekvivalentno veličini razreda), a što je i u skladu s postojećom Odlukom nacionalnog Stožera CZ (na snazi do 31. svibnja) prema kojoj su dopuštena javna okupljanja do 25 osoba.

S obzirom na postojeće epidemiološke mjere, Županijski Stožer CZ nema ovlasti dopustiti zajedničko masovno okupljanje i druženje svih (više stotina) maturanata na središnjim gradskim trgovima ili drugim lokacijama te stoga preporuča gradovima da ne organiziraju nikakve koncerte ili provode druge aktivnosti kojima bi se poticalo višesatno druženje ili zadržavanje više stotina osoba na jednom mjestu.

Od gradskih Stožera CZ traži se osiguranje dovoljnog broja covid redara na javnim gradskim površinama odnosno na gradskim trgovima u vrijeme dolaska i boravka maturanata, a koji će biti zaduženi za kontrolu okupljanja u skladu s trenutno važećim epidemiološkim mjerama. – priopćili su iz Stožera. Epidemiološke mjere moraju poštivati, no unatoč svemu svoj zadnji dan će ipak proslaviti zajedno, prenosi Sbplus.

Foto: Maturanti novogradiške Gimnazije

Komentari
Prethodni članakNikolina Jureković: Zabrinjavajući su podaci o nasilju među mladima
Sljedeći članakNova Gradiška: Sutra obilježavanje Dana plavog irisa