Povrh svih nedaća s kojima se bore za kraj radne godine vatrogasci ponovno nesebično pomažu. Vatrogasci grada Nova Gradiška JVP-e i DVD-a sudjelovali su na tradicionalnoj humanitarnoj vatrogasnoj utrci, stepenicama za Udrugu roditelja vitalno ugrožene djece Kolibrići, pod nazivom Zagreb Firefighter Stair Challenge

Na utrci je sudjelovalo oko 300 vatrogasaca, a sastojala se od trčanja po unutarnjem stubištu od -4 do +26 katova (666 stepenica) glavne poslovne zgrade VMD-a u Zagrebu.

Cilj je u što kraćem vremenskom periodu popeti se na 26. kat zgrade, pritom moraju biti obučeni  u opremu za strukturne požare(koja teži oko 20-ak kg.), u skladu sa strukom i važećim propisima.

U utrci su sudjelovali i zauzeli sljedeća mjesta:

22. STJEPAN MORBER – DVD Nova Gradiška trčao je za kolibrića – DORA JOVANOVAC

30. NENAD CVJETKOVIĆ – JVP Nova Gradiška – trčao je za kolibrića BERNARD ČIČAK

58. MATEJ HOUDEK – JVP Nova Gradiška – trčao je za kolibrića LUKA UZELAC

Kroz ovu humanitarnu utrku stepenicama vatrogasci žele provjeriti svoju spremnost, promovirati vatrogastvo, ukazati na opasnosti s kojima se svakodnevno susreću, a uz sve to ponovno pomoći onima kojima je to potrebno. 

Ideja za utrku nastala je po uzoru na iste takve svjetske utrke na Novom Zelandu, Seattleu itd. Na tim utrkama vatrogasci također trče u humanitarne svrhe, pomažući pritom udrugama u svojoj okolini.

Sav prihod od utrke namijenjen je udruzi „Kolibrić“.

Komentari
Prethodni članakPotpisani ugovori za dogradnju Dječjeg vrtića „Vjeverica“, investicija vrijedna gotovo 2,5 milijuna kuna
Sljedeći članakVozači smanjite gas: Napredne kamere postavljene na još četiri lokacije u županiji