Članovi Udruge umirovljenika Nova Gradiška sinoć su, sudjelovanjem na svečanom misnom slavlju u povodu blagdana svetog Stjepana nastavili višegodišnju tradiciju. Pjevački zbor novogradiških umirovljenika pod vodstvom Julijane Žirovčić i uz pratnju Jure Devića izvrsno su upotpunili misno slavlje i pjevanjem božićnih pjesama dali svoju, posebnu notu blagdanu Božića.

-Našem zboru umirovljenika najznačajniji događaj u godini je pjevanje svete mise u crkvi Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije na sv.Stjepana u narodnim nošnjama. I ovim nastupom njegujemo i čuvamo tradiciju i običaje predajemo našim potomcima – kaže voditeljica zbora i predsjednica Udruge umirovljenika Nova Gradiška Julijana Žirovčić.

Da godine ne poznaju granice i da su pravi ukras svoga grada i svih njegovih manifestacija i ovoga su puta pokazali novogradiški umirovljenici, a pljesak vjernika na kraju svete mise, vjerujemo, bio im i najveća nagrada.

Na odličnom nastupu zahvalio je i župni vikar vlč. Marko Dušak:

– Hvala lijepa našim umirovljenicima na ovom prekrasnom daru uz blagdan svetog Stjepana. Drago nam je da su nam se i ove godine pridružili na svetoj misi i pozivamo ih da nas prate i dalje. I večeras su nastupili u svojim prekrasnim narodnim nošnjama, i to je dio naše tradicije koju treba čuvati i baštiniti – istaknuo je.

 

Komentari