Novogradiška Udruga umirovljenika već dugi niz godina okuplja umirovljenike s područja grada, vrijedno radi i svakim danom povećava svoje članstvo. Okupljeni u nekoliko sekcija, sportskoj, folklornoj, pjevačkoj pronalaze i potvrđuju svoje afinitete, druže se, stvaraju nova prijateljstva, putuju…

Počeli su realizirati i nekoliko projekata, sve kako bi poboljšali kvalitetu rada i druženja u udruzi, a kako ističu, godina iza njih bila je više nego bogata. Ostvarili su niz druženja, radionica, putovali, ljetovali, zimovali…

Uostalom, to i jest prava svrha i cilj druženja u svakoj udruzi.

Nedavno su i proslavili svoj dan, Međunarodni dan umirovljenika. Neki radno, uz fitness u Rekreacijskom centru „Iv”, drugi, pak na tradicionalnom druženju u Restoranu „Slavonski biser”.

– Bilo je veselo, raspjevano, baš onako kako mi znamo. Ovakva nam druženja puno znače, stoga smo se rado odazvali pozivu da „profeštamo”. To nam je odlično! Porazgovaramo, zapjevamo, zaplešemo, to nas čini sretnim. Uz to, zaboravimo na probleme sa zdravljem, tada nas ništa ne boli – o osmijehom nam govore.

Na druženju u „Slavonskom biseru” pridružila im se zamjenica gradonačelnika Ivana Trupina koja je stalni gost svih njihovih druženja, a pomogla im je i u realizaciji nekoliko vrijednih projekata.

 

Komentari