Učenici gradske Osnovne škole Mato Lovrak Dalia Prstačić, Ema Lasović, Frano Lovrić i Korina Ljubičić ovih su dana imali čast sudjelovati na Nacionalnom natjecanju „Čitanjem do zvijezda“. Natjecanje je to u znanju i kreativnosti, a cilj cijeloga projekta je poticanje čitanja, razvijanje čitalačke, medijske i informacijske pismenosti. Učenike su za natjecanje pripremali knjižničar Vedran Šperanda i učiteljica Hrvatskoga jezika Natalija Golovrški.

Na natjecanju je sudjelovalo četrdesetak škola iz cijele Hrvatske. Učenici osnovnih škola imali su zadatak pročitati djela Tajni vrt, Vještice i Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu, pogledati filmske adaptacije zadanih djela, ali i istraživati, povezivati kulturu, povijest, geografiju, uočavati sličnosti i razlike djela i filmova i još mnogo toga. Našu su županiju, uz Osnovnu školu Mato Lovrak, predstavljale dvije škole – Osnovna škola Ljudevita Gaja iz Nove Gradiške (u kvizu iz znanja) i Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića iz Slavonskog Broda (u kategoriji kreativnog uratka).

Frano, Dalia i Ema hrabro su se borili i pokazali puno znanja u kvizu, a Korina je uspješno predstavila svoj kreativni uradak. Oni vole čitati pa im je ovaj projekt bio poslastica i lijepo iskustvo koje će dugo pamtiti. Žao im je samo što su se natjecanja i ove godine odvijala online pa nisu imali priliku putovati i upoznati nove prijatelje sličnih interesa. Čestitke cijeloj ekipi!

Izvor: Osnovna škola Mato Lovrak

 

Komentari
Prethodni članakUčenici škole iz Adžamovaca u eTwinning projektu “U svijetu likovnih umjetnika”
Sljedeći članak“Čemu služi mama”: Još jedno druženje u Gradskoj knjižnici