U OŠ „A. Mihanovića“ u Slavonskom Brodu održana je smotra literarnog, novinarskog i dramskog stvaralaštva Lidrano. Ove godine sudjelovalo je 28 škola (20 OŠ i 8 SŠ), 120 učenika i 42 voditelja. 

OŠ “Ljudevita Gaja” predstavili su: Noa David Mitrović 4. r (recitirao je pjesmu Kiša u šumi), Nives Dragičević 8.r (kazivala je monolog Bezobrazni ton), Anja Kovačević 8. r ( napisala je literarni rad Princeza)i Ema Posavčevčić 7. r. (napisala je intervju s A. Trupinić, pilotkinjom HRZ-a). Povjerenstvo je pohvalilo sve uratke i naglasilo kao je lijepo što učenici i dalje stvaraju umjetnost, ali i čitaju i pišu. Učenike su pripremile učiteljice: Dunja Vidošić Rapić, Ivana Meglajec i Marinela Banovčić. Cijela smotra bila je u znaku Tjedna hrvatskog jezika.

OŠ “Mato Lovrak” u pojedinačnom scenskom nastupu predstavljali su  Juran Andrijanić i Hrvoje Galetić. Juran je kazivao stihove Nevenke Videk „Domovina“ (mentorica Željka Trlin), a Hrvoje se predstavio monologom „Dramski prvak“ Tita Bilopavlovića (mentorica Natalija Golovrški). Za svoje su izvrsne nastupe učenici pohvaljeni od strane prosudbenog povjerenstva. 

Komentari
Prethodni članakBudite odgovorni: Donosimo upute za umirovljenike i one koji se nalaze u samoizolaciji
Sljedeći članakKoronavirus nije otkazao tjelesni: Satove će voditi naši vrhunski sportaši