Na terenima Teniskog centra „Đulić“ u Širokom Brijegu 1. i 2. veljače 2014. godine održano je 5. Dvoransko prvenstvo Hercegovine u tenisu, turnir parova.

Ove godine turnir je bio u organizaciji HUT-a (Hrvatske unije tenisača) tako da se bodovao za rang ljestvicu HUT-a. Podloga za igru je bila tepih, uvjeti odlični, a igralo se u dvije kategorije, igrači od 18 do 45 godina starosti te igrači stariji od 45 godina. Za glavni turnir prijavljeno je i nastupilo je ukupno 44 igrača iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine iz raznih gradova i klubova.

Na turniru su nastupili i novogradiški tenisači iz Teniskog kluba “Nova Gradiška – Slavonski biser“ sa tri para u sastavu Marko Brčić/Aleksandar Jović i Igor Mendek/Gordan Pribanić u kategoriji od 18 do 45 godina te par Goran Nikiforov/Alen Ivanović u kategoriji +45.

Nakon dva dana velikih borbi na terenu, ostvareni su sljedeći rezultati. Novogradiški par M.Brčić/A.Jović plasirao sa u finale turnira gdje je nakon duge i neizvjesne borbe poražen od para J.Bucalo/R.Kopić iz Teniskog kluba „Orebić“ rezultatom 3:6, 6:2, 5:10 i tako osvojio vrijedno drugo mjesto.

Drugi novogradiški par, I.Mendek / G.Pribanić plasirao se u četvrtfinale turnira gdje ih je ždrijeb nažalost spojio sa drugim novogradiškim parom, M.Brčić/A.Jović koji su bili uspješniji rezultatom 7:6, 7:5, dok je treći novogradiški par G.Nikiforov/A.Ivanović svoj nastup završio u grupnom dijelu natjecanja. S obzirom na kvalitetu igrača koji su nastupili i jačinu turnira vrlo su zadovoljni s osvojenim drugim mjestom te drugim parom u četvrtfinalu, što je još jedan veliki uspjeh za novogradiški tenis.

Prije početka službenog dijela natjecanja, novogradiški tenisači posjetili su i svetište u Međugorju te se pomolili Gospi.

Ovim putem zahvaljuju se organizatorima, posebice direktoru turnira Rafaelu Mikuliću – Rafi, na srdačnom prijemu i dobroj organizaciji turnira, a rastali su se u nadi da će jednoga dana i u Novoj Gradiški imati mogućnosti i prilike organizirati ovakve turnire i dovesti u naš grad kvalitetne tenisače sa ovih prostora.
Također, jedno veliko hvala upućuju Gradu Nova Gradiška, posebno gradonačelniku gospodinu Željku Bigoviću, dogradonačelniku ing. Dariu Banu, ravnateljici Dječjeg vrtića Nova Gradiška dipl. ing. Veri Trobić te mesnici „Rakonić“ na velikodušnoj pomoći oko odlaska na ovo natjecanje.

 

 

Komentari