Ne pada nam na pamet bacati koplje u trnje jer mi to sebi nećemo dopustiti, a najmanje 150 vjernih članova stranke povlačenje nam ne bi oprostili.

NOVA GRADIŠKA – Nakon što je SDP-ova perjanica za Slavoniju i Baranju te donedavni novogradiški gradonačelnik i aktualni saborski zastupnik, Vinko Grgić, napustio stranku, tamošnja politička konkurencija Partije počela je trljati ruke i oštriti ražanj – mada je zec još uvijek u šumi.

Želeći provjeriti ‘čija majka crnu vunu prede’, a na koga još računati može, energični potpredsjednik Gradskog odbora SDP-a, Franjo Kikić, u utorak, 26. siječnja, u novogradiško sjedište stranke (zlobnici će reći u Komitet) pozvao je sve članove Gradskog odbora. Bez Grgića, po spisku, bilo ih je još 10.

– Unatoč činjenici da nas je Vinko napustio te da su neki svoj izostanak opravdali, pozivu se odazvalo šest članova, što je bilo dovoljno za kvorum i donošenje valjanih odluka. Mada, više smo utvrđivali stanje nego donosili operativne odluke. Željeli smo vidjeti koliko nas je voljno raditi na revitalizaciji stranke i oživljavanju njezinih tijela koja dugo ništa nisu radili. – za SBplus kazao je Kikić.

Želeći saznati ono najvažnije: Hoće li SDP kao organizacija s aktualnim tijelima preživjeti odlazak donedavnog predsjednika Grgića, ili će im središnjica nametnuti povjerenika, Kikić nam je kazao:

– Ako Predsjedništvo stranke i odredi povjerenika za Novu Gradišku, uvjeren sam kako će naša tijela nesmetano nastaviti s radom. Naime, od 11 članova Gradskog odbora, napustilo nas je njih troje. Istina, od 11 vijećnika SDP-a, zasad sigurno, u stranci smo ostali doktorica Ljepša Rakas Vujčić, Ivan Adžić i ja, a hoće li još netko, vidjet ćemo uskoro. – bez zadrške informirao nas je Kikić.

Šaljete li vi to poruku središnjici i javnosti kako se na vas može i mora računati na predstojećim lokalnim izborima, pitali smo potpredsjednika, a on nam je pomalo iznenađen pitanjem rezolutno kazao:

– Novogradiški SDP je itekako živ i zdrav. Ne pada nam na pamet bacati koplje u trnje jer mi to sebi nećemo dopustiti, a najmanje 150 vjernih članova stranke povlačenje nam ne bi oprostili. Smatrali bi to političkom izdajom, a kolegice i kolege iz vodstva i ja izdati ih nećemo. Prvo ćemo stranku pripremiti za izbore u punom kapacitetu, a potom birati novo stranačko rukovodstvo na redovitim unutarstranačkim izborima, vjerojatno na jesen ove godine. – zaključio je, izgledni novi lider novogradiških socijaldemokrata, Franjo Kikić.  Sbplus/Jerko Zovak

Komentari
Prethodni članakNe zaboravite podnijeti zahtjev za doplatak za djecu!
Sljedeći članakSedam novih pozitivnih osoba u Brodsko posavskoj županiji, dvije osobe preminule od COVID-19