U Radio klubu Nova Gradiška su poslije provedenog tečaja za radioamatere P i A razreda provedeni ispiti, prvi poslije 2007. godine. Tim povodom danas su im uručene svjedodžbe o provedenoj edukaciji, ali je to bila prigoda i za predstaviti rad ovih neumornih entuzijasta i zaljubljenika u radioamaterizam. Kako ističe Željko Ivanišević, predsjednik Radio kluba Nova Gradiška 9A1AAY.osnovani su 27. prosinca daleke 1959.godine i član su Zajednice tehničke kulture grada Nova Gradiška, kao i zajednice tehničke kulture Hrvatske ZTKH i Hrvatskog radioamaterskog saveza.

Kroz svoju bogatu povijest Radio klub je osvajao brojne diplome i pehare na raznim natjecanjima, dobitnik je brojnih priznanja za svoja postignuća, a najveće priznanje je Državna nagrada tehničke kulture „Faust Vrančić”, što je i najveće državno priznanje koje se može dobiti. Članovi kluba veliki doprinos dali su i tijekom Domovinskog rata, a njihova uloga ponovno se potvrdila i u vrijeme pandemije koronavirusa kroz rad i pomoć u Stožeru civilne zaštite grada Nova Gradiška.

– Drago nam je da smo uspjeli završiti tečaj osmorici ponosnih radioamatera danas uručiti svjedodžbe o završenoj edukaciji.
Želim istaknuti da su njih sedam početničke, P kategorije i jedan A, naprednije kategorije. Mi uglavnom radimo u području komunikacija i radio veza, a u slučaju kriznih situacija „uskačemo” u sustav Civilne zaštite što smo sada i učinili. Ja sam imenovan koordinatorom rada repetitora Psunj koji pokriva cijeli sjeverni dio Hrvatske i u ovo vrijeme pandemije koronavirusa održali smo oko tri tisuće provjera veza. U klubu nas ima 30 članova, a pomalo nam se vraćaju i stari članovi. Želimo zahvaliti Gradu Nova Gradiška što smo dobili svoje prostorije, a cilj nam je privući što više mladih ljudi – kaže Željko Ivanišević, predsjednik Radio kluba Nova Gradiška.

– Drago mi je da su se naši amateri pokrenuli i ponovno rade dobre stvari. Izborom novog predsjednika Željka Ivaniševića aktivnosti su se intenzivirale i u ovo vrijeme pandemije koronavirusa itekako su nam pomogli. Ova obuka koju su proveli je, u svakom slučaju, za pohvalu i mogu im samo poželjeti uspješan nastavak rada – rekao je zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić.

– Želim čestitati svima koji su danas dobili svjedodžbe o završenoj edukaciji i mogu samo poželjeti da uspješno s radom nastave i dalje – dodao je predsjednik Zajednice tehničke kulture Grada Nova Gradiška Tomislav Petrović.

 

Komentari