Ljubav prema starim automobilima, mirisima prošlosti i raritetima, od samog početka osnivanja misao je vodilja članova novogradiškog Oldtimer kluba „Classic 99” koji ove godine obilježavaju vrijednu obljetnicu, 20 godina postojanja i rada. I novonastala situacija s pandemijom koronavirusom nije ih spriječila da se i ove godine okupe na, ove godine jubilarnim, dvadesetim Susretima starih vozila. Preko sedamdesetak vozila iz svih krajeva Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Njemačke i ove godine okupilo se na dobro poznatom mjestu i destinaciji koja je postala prepoznatljiva za sve one koji vole sve ono vezano uz prošlost.

Ove godine domaćini su ih imali prigodu ugostiti u novouređenom prostoru Muzeja prometa i tehnike koji su dobili i uredili uz pomoć Grada Nova Gradiška.

Danas, Oldtimer klub “Classic 99” broji preko pedesetak aktivnih članova koji u svojim garažama čuvaju preko 150 vozila među kojima se krije i nekoliko dragulja automobilske industrije. Najstarija vozila članova kluba su automobili – Pontiac iz 1930. i Buick Sport coupe iz 1941. godine, te motocikli Zündapp 800 iz 1938. i DKW ½ 350 iz 1939. godine. Njima u klubu pravi društvo razni Opeli, Mercedesi, Fiati, Chevroleti, Pontiaci, Rolls-Roycei, Cadillaci, Volkswageni i Zastave te motocikli – BMW-i, Puchovi, NSU-i, DKW-i, Zundappi i Tomosi.

Ponosan na sve, predsjednik je i jedan od osnivača kluba Krešimir Knežević koji se prisjetio tih početnih dana:

– U ovih 21 godinu dogodilo se puno lijepih stvari, jako puno smo proputovali i upoznali novih ljudi i prijatelja. Da se vratim u one stare dane, opet bih isto napravio i opet bi krenuli u to osnivanje kluba, mada su rekli, kada smo osnovali klub, da to neće trajati ni 5 godina, a kamoli 21 godinu i da budem iskren, ni ja nisam vjerovao. U to vrijeme bilo je teško to pokrenuti, ali evo zahvaljujem se svima koji su mi pomogli od prvog dana i sve ove godine koje su prošle i koje ste skupa sa mnom sa svojim obiteljima – kaže.

Ponosan je Knežević i danas jer su se u Novoj Gradiški, na 20. međunarodnim oldtimer susretima okupili ljubitelji starih vozila iz svih krajeva Hrvatske i šire regije:

– Unatoč situaciji s koronavirusom odlučili smo organizirati susrete i pozvati svoje prijatelje. Poštujemo propisane epidemiološke mjere i nadamo se da ćemo se sljedeće godine vidjeti u boljim okolnostima – dodao je Knežević.

 

Komentari