Kako ploviti iako nisu na moru naučili su jučer mladi posjetitelji manifestacije “Ljeto u knjižnici” u toplim i sigurnim prostorijama Dječjeg odjela Gradske knjižnice Nova Gradiška pomoću mašte koju je iz svoje u glave mališana pretočila, voditeljica još jedne u nizu kreativno edukativne radionice, Snježana Alasić. 

Izrađujući tanjure s morskim motivima i slušajući povijesnu priču kako je Slavonija nekad bila pod Panonskim morem pravi morski ugođaj doživjeli su posjetitelji sedme u nizu radionica “Ljeta u knjižnici”. 

Po običaju prije kreativnog likovnog izražavanja mladih posjetitelja ove dugogodišnje manifestacije, za opuštanje se sviralo na gitari, a po završetku radova u tehnici kolaža uslijedio je literarni dio radionice. 

Praznici nisu zabavni samo ako se odvijaju na moru dokazali su djelatnici Dječjeg odjela gradske knjižnice Nova Gradiška. “Ako nema mora u Slavoniji, more si stvorimo sami jer mašta može svašta”- bio je moto jučerašnje radionice pod nazivom “Ljeto na Panonskom moru-plovimo i čitamo!” 

Ploviti maštom čitajući jedan je od najboljih recepata kako posjetiti daleke krajeve, naučiti o raznim kulturama, skupiti inspiraciju za kreativna izražavanja i sve to pretočiti u svojih ruku djelo. Tako je uradio i maleni Juran Andrijanić koji je ovu radionicu počastio svojom izložbom autorskih slika i crteža.

Nedvojbeno je kako je sve, od organizatora do posjetitelja ove manifestacije svojim djelima, ali i neposrednim nastupom ostavio bez daha i upravo zbog samostalne izložbe zaslužio je i članak samo za sebe. Kako bi Amerikanci rekli “stay tuned” ili ostanite u pripravnosti čitati o velikom genijalcu, malom Juranu.

Osim što vas očekuje priča o Juranu, uskoro vas očekuje i još jedna radionica 17.”Ljeta u knjižnici”, stoga si predbilježite datum 31.srpnja s početkom u 9 sati za kreativno-čitateljsku radionicu SPRETNE RUKE : GRIC-GRIC U KNJIZI.

no images were found

 

Komentari
Prethodni članakPošten lopov iz Nove Gradiške: Nakon male krađe za sobom još zaključao vrata
Sljedeći članakJoš jedan uspjeh gradonačelnika Vinka Grgića i Grad Novu Gradišku