Dr Slavica Konjević Pernar i dalje će biti na čelu novogradiške Podružnice Hrvatskog liječničkog zbora, odlučeno je to na u četvrtak održanoj izbornoj skupštini ove asocijacije liječnika. Dopresjednice su dr Ana Eržić i dr Dubravka Klobučar. Rizničarka je dr Tamara Radojčić Šagovac, a izabrani su i članovi Upravnog odbora.

– Želim se zahvaliti svojim kolegama na ponovnom izboru i nadam se da ću i u ovom mandatu opravdati njihovo povjerenje. Nastavljamo tradiciju i naše redovite aktivnosti. Unatoč pandemiji koronavirusa, dosta smo toga odradili u proteklom mandatu.

Neposredno nakon prošlog izbora doktorica Tajana Milanović Robina i ja smo išle u centralu u Hrvatski liječnički zbor preuzeti Povelju koji smo dobili za svoj i rad novogradiške bolnice, organizirali liječnički bal, tu su naša redovita predavanja.

Moram istaknuti i vrlo dobru suradnju s medijima, tu su bila i prigodna druženja. Prigodom blagdana svih Svetih redovito obilazimo posljednja počivališta naših pokojnih kolega. Novogradiška podružnica Hrvatskog liječničkog zbora osnovana je 1956. godine. Danas brojimo oko stotinjak članova, a raduje i činjenica da imamo i određeni broj mladih.

Nažalost, izgubili smo neke vrijedne članove, doktora Vladimira Čanka, doktora Jozu Mihaljevića i mnoge druge koji su dali veliki obol radu naše Podružnice.

Na nama je koji smo ostali raditi je da nastavimo tradiciju postojanja i rada Hrvatskog liječničkog zbora. Svakako moram istaknuti i dr Dragu Smoljanca koji je bio dugogodišnji, agilni predsjednik Podružnice, a i dalje vrlo aktivno sudjeluje u radu.

Cilj svih naših druženja je edukacija, naši redoviti mjesečni sastanci uvijek imaju predavanje, a u sklopu tih predavanja iskoristimo prigodu i za družiti se, razmijeniti iskustva, savjete, dogovoriti preglede. Evo, i večeras će predavanje održati dr Kristijan Matković iz Opće županijske bolnice Požega. Svake godine u rad Podružnice nastojimo uključiti i nove, mlade liječnike.

Cilj rada cjelokupnog Hrvatskog liječničkog zbora je pridobiti mlade studente medicine kojima se predstavljamo na zadnjoj godini fakulteta. Tako da i i mi svake godine u Podružnicu primamo nove, mlade liječnike, specijalizante koji nam se pridružuju i ostaju u zboru, jer znate kako kažu, kada si jednom član, ostaješ zauvijek – s osmijehom kaže „nova-stara” predsjednica dr Slavica Konjević Pernar.

 

 

Komentari
Prethodni članak„Zaželi – 10 za 60“ – intervju s voditeljicom projekta
Sljedeći članak50 novih slučajeva zaraze od COVID-19, dvije osobe preminule