U Karlovcu je od13.-14. travnja 2019. godine održano Državno Prvenstvo gluhih u kuglanju ekipno – 1. liga i tandem. Natjecanje se održalo u kuglani Doma DV Zrinski – Karlovac. Prvi dan državnog prvenstva gluhih u ekipnoj konkurenciji kuglači Silent iz Zagreba obranili su prošlogodišnji naslov prvaka Hrvatske. Ekipa iz Nove Gradiške je druga, a treće mjesto je zauzela ekipa iz Rijeke. Iz prve lige ispada Požega i Pula.

Nakon odigranih utakmica 3 prvoplasiranih klubova su imali isti ukupnih osvojenih bodova, ali su zagrebački kuglači, prema propoziciji natjecanja, imali najbolju čišćenje čunjeva – 641, a drugo mjesto su bili bolji kuglači iz Nove Gradiške (u sastavu: Mato Stjepanović, Leonardo Krnjaković, Ivan Šimunović i Josip Bošnjak) koji su s 13 čunjeva imali više od kuglača iz Rijeke.

Drugi dan državnog prvenstva za gluhe održavalo se natjecanje u disciplini Tandem. Nakon napetog i neizvjesnog dvoboja u finalu malo više sreće je imao tandem Karlovca Rašković – Paunović koji su u doigravanju nakon 1 – 1 u setovima u SV sa 19 – 18 pobijedio tandem iz Rijeke Bratić – Pejašinović. Treće mjesto je osvojio tandem iz Varaždina Kolarić – Puškadija i tandem iz Zadra Zelić – Klanac.

 

Komentari