U Domu kulture održana je promocija zbirke pjesama 50 sati leta, mladog novogradiškog autora Andreja Đeraja, u organizaciji Matice hrvatske Ogranka Nova Gradiška i Pučkog otvorenog učilišta „M. A. Relković“.

U promociji zbirke sudjelovali su: prof. Vjekoslava Bagarić, predsjednica MH Ogranka Nova Gradiška, predgovor je čitala Ivanka Herceg, dipl. politolog, aktivna članica novogradiškog ogranka MH, Danijela Juranović, prof. i autor Andrej Đeraj, uz sjajne glazbene goste Ninu Ćorić i Gorana Žegarca.

-” Već druga premijerna promocija u Novoj Gradiški, uzbuđen sam jer mogu u rodnom gradu održati promociju. 50 sati leta je fraza koju vučem iz prve zbirke, kao sintaksa je bila zastupljena. Kada sam kretao u pisanje zbirke motivi lepršavosti i leta bili su prisutni pa mi se naslov činio prikladnim. U zbirci se nalazi 25 naslova, a razlika je od prve zbirke je u ilustracijama. Tematika je slična prvijencu, ostaje preokupiranost motivima svemira, pitanja smrtnosti, ulazak u teoriju što književnosti što umjetnosti prema životu te unutarnjih rasprava,” – kaže Andrej.

-” Pandemija je došla kao demotivacija jer je bilo manje kulturnih događaja, promocija te objavljivanja knjiga. Na razini države bilo je manje objavljenih knjiga a posebice poezije, manjak je društvenog života pa je isti smanjio inspiraciju za pisanjem,” – napominje mladi autor.

 

 

Komentari
Prethodni članak22 milijuna kuna za vodovodnu mrežu u Općini Staro Petrovo Selo
Sljedeći članakU novogradiškom kinu triler Silk Road