U nedjelju 15.4.2018. godine članovi Atletskog kluba Nova Gradiška vrlo uspješno su otvorili ovogodišnju sezonu natjecanja nastupivši na 1. kolu Hrvatske atletske lige sjever u Čakovcu. Ukupno je nastupilo 21 član našeg kluba sa odrađenih 30 startnih mjesta.  

Uglavnom, vrlo naporan dan, ali uspješan sa naše atletičare. Osvojene su 4 nove medalje, nekoliko novih osobnih rekorda i dosta bodova za klub. 

Franka Turić Petrić bronca 60 m limačice, Juraj Matijević i Jerko Kapetanić srebro vortex limači, a Nikola Lovrić je zlatni na 200 m limači. 

Neki su prvi puta nastupili na natjecanju: Dražen Šamal za mlađe juniore i priskrbio si odličnih 34 boda, zatim limačice: Mia Lukšić, Vita Basić, Nika Bušić i limač Toni Horvat.

Filip Jolić je osvojio izvrsno 4 mjesto u utrci na 400 m mlađi kadeti sa rezultatom 1:05,53, a Lucija Samson 6. mj. na 200 m limačice s rezultatom 31,55. Dunja Golovrški je bila odlična na 60 m limačice sa osobnim rekordom 9,42 i u vrlo jakoj konkurenciji od 54 trkačice osvojila 9. mj. Također je postigla i zapažen rezultat u skoku u dalj: 13 mjesto od 49 skakačice. 

Na ovom natjecanju još su nastupili: Ema Posavčević, Helena Dautović, Nastja Lovrić, Mia Matošević, Anja Krizmanić, Erik Lang, Marko Olić, Nikola Jolić i Srećko Kapetanić. I među njima je bilo dosta osobnih rekorda. 

Štafeta limačica u sastavu Franka Tutić Petrić, Mia Matošević, Lucija Samson, Dunja Golovrški od ukupno 15 štafeta osvojila je 5 mjesto, a također 5 mjesto osvojila je i muška štafeta limača u sastavu Juraj Matijević, Marko Olić, Jerko Kapetanić, Nikola Lovrić. 

Od 17  klubova u Hrvatskoj atletskoj ligi sjever koji imaju kategoriju limačica naše limačice drže odlično 5 mjesto. 

Na natjecanju atletičare su pratili treneri Vladimir Andrašić i Sandra Ivanović.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakDobra vijest za radnike: Sve je manje poslodavaca koji ne isplaćuju plaće
Sljedeći članakFestival matematike u Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića Staro Petrovo Selo