Službeno je nova školska godina počela 1. rujna, a nastavna započinje već za tjedan dana. To bi značilo da su ovi dani posljednji dani odmora i ljetnih praznika za preko četiristo tisuća hrvatskih školaraca. 

Iz OŠ “Mato Lovrak” Nova Gradiška obavještavaju kako nastavna godina započinje 9. rujna 2019. godine. U prijepodnevnu smjenu idu a i b razredi, a u poslijepodnevnu smjenu c i d razredi. Nastava u jutarnjoj smjeni za učenike 4.- 8. razreda počinje u 7.15, a za učenike 1.- 3. razreda u 8.15 sati kada će biti i svečani doček učenika prvog a i b razreda. Za sve učenike u poslijepodnevnoj smjeni nastava počinje u 13.15 sati uključjući prvi c i d razred za koje također pripremamo svečani doček. Za prvi dan nastave učenici trebaju ponijeti papuče, bilježnicu, olovku i praznu torbu kako bi kući mogli ponijeti udžbenike koji će ih čekati u školi. Nakon prvog sata razrednika nastava će se odvijati  prema rasporedu. 

IZ OŠ “Ljudevita Gaja” obavještavaju svoje učenike prvašiće kako prvi tjedan pohađaju nastavu poslije podne. Prvi dan trebaju doći u školu u 11,30 h na svečani pozdravni program ispred škole i grada. Tada će roditelji dobiti sve informacije o daljnjem pohađanju nastave. Toga dana, mole roditelje iz škole da se pobrinu za prijevoz učenika. Informaciju o rasporedu djece po odjelima (1.a b ) roditelji mogu dobiti dolaskom u školu osobno ili na brojeve telefona : 331-381  i  331-382. U skladu sa Zakonom o udžbenicima Ministarstvo znanosti i obrazovanja u školskoj godini 2019./2020. svim učenicima osnovnih škola u Republici Hrvatskoj kupuje udžbenike obveznih i izbornih predmeta koji će učenicima biti podijeljeni prvi dan škole, 9.9.2019. Sve činjenice oko nabave, zaduživanja i odgovornosti roditelja glede udžbenika možete pročitati u Zakonu o udžbenicima.

 

Komentari