Slavonski Brod, 25. listopada 2012. Povodom iznimnih rezultata novogradiških mažoretkinja koje su bile sudionice 16. europskog prvenstva mažoretkinja u Francuskoj, župan Marušić i njegovi zamjenici upriličili su prijam u Velikoj vijećnici.

Malo koji grad u Hrvatskoj može se pohvaliti takvom Zlatnom mladosti kakvu ima naš mali grad, u srcu Slavonije, naša Nova Gradiška. Veliko hvala novogradiškim Mažoretkinjama koje su pronijele ime našeg Grada i štitile boje naše Hrvatske zastave na Europskom prvenstvu u Francuskoj.

Novogradiške su mažoretkinje kao dio hrvatske reprezentacije osvojile su brojna priznanja i medalje i time zaslužile da ih se dostojno primi, ugosti i oda priznanje za njihov nesebični rad i u srcu naše brodsko posavske županije.

Nakon ovogodišnjeg velikog uspjeha i sjajnih pojedinačnih i skupnih rezultata na državnim mažoret i twirling natjecanjima, djevojke iz Mažoretkinja grada Nove Gradiške na Europskom natjecanju u Francuskoj osvojile su ekipno drugo mjesto i brojna pojedinačna priznanja u konkurenciji od čak 1500 mažoretkinja iz 10 europskih zemalja.

Tim Mažoretkinja grada Nove Gradiške predstavljale su: Nives Živković, Filipa Miloš, Barbara Ptačnik, Andrea Grganić, Žana Lang, Anamarija Pavlina, Valentina Primorac, Maja Wiena Benić, Barbara Kočijašević , Mirta Oršulić, Ena Špičak, Nensi Živković, Paulina Brnčić, Adriana Grganić, Kristina Bešlić, Patricia Lang, Maja Golovrški i Lorena Krizmanić, pojačane Pleterničankama Anjom Lucić i Leonom Kaurinović.

 

Župan Marušić im je čestitao na zavidnim rezultatima koje su postigle u veoma jakoj konkurenciji najboljih europskih mažoretkinja i promidžbi koju su učinile svome gradu i županiji, te im uručio skromne darove. U ime mažoretkinja zahvalile su se voditeljica Stana Miloš i trenerica Maja Lukić kazavši kako je to za novogradiške mažoretkinje bilo natjecanje sa puno treme, ali i zavidnih rezultata.

 

Komentari
Prethodni članakPaul Vendoren i Siniša Hajdaš Dončić u Okučanima
Sljedeći članakMještani Bukovice u novom društvenom domu