Na kuglani „Grmoščica“ u Zagrebu je 21.svibnja održano Državno Prvenstvo u Sprintu gdje su nasi dečki i cure predstavljali Športsku udrugu gluhih Nova Gradiška. I nastavili su s „berbom“ medalja.

Kod muških prvakom u Sprintu proglašen je Ivan Šimunović koji je bio bolji u duelu od kolege Igora Kolarića iz Varaždina. A kod djevojaka Slavica Krizmanic je zauzela treće mjesto u Sprintu zajedno sa kolegicom Marijom Radić iz Pule.

Čestitamo od srca za ove dvije medalje u disciplini Sprint.

Drugoga dana kuglačkog Državnog prvenstva gluhih u pojedinačnom dijelu za muške i žene održanog 22.svibnja također na kuglani Grmoščica, Zagreb za Novogradiščane su sudjelovali: Ivan Šimunović, Mato Stjepanović (Mata Otrov), Slavica Krizmanic, Marina Kohajda i Monika Šimunović.

U pojedinačom dijelu kuglanja za žene imali smo veliko iznenađenje. Marina Kohajda srušila je 532 čunja te je postala prvakinjom Hrvatske za žene, a prva pratiteljica Monika Šimunović sa 530 srušenih čunjeva postala je doprvakinjom Hrvatske. Treće mjesto zauzela je draga prijateljica, splićanka Matea Šipić.

Naša Marina Kohajda uzela je i drugu zlatnu medalju, dakle u ukupnom dijelu u Sprintu te u pojedinačnom dijelu. Naša treća kuglačica Slavica Krizmanić je imala 470 srušenih čunjeva. Čestitamo djevojke na trudu i izvanrednom rezultatu.

U pojedinačnom natjecanju za muškarce najbolji je bio Mato Stjepanović sa 584 srušenih čunjeva za 1. mjesto, a drugi je bio Vlado Deanovic iz Požege sa 563 srušena čunja. Treće mjesto zauzeo je Dmitrije Kolarić iz Varaždina sa 560 srušenih čunjeva. Dečki čestitamo…

Ukratko o Mati Stjepanoviću – sa 71-om godinom bio je najstariji sudionik ovoga dijela natjecanja. Čovjek je jednostavno pun života, diše punim plućima i kugla punih 50. godina. Mati čestitamo na medalji i tituli prvaka države.

A sada pripreme za Gradsku kuglačku ligu koja se održava 24.svibnja s početkom u 18 sati kada će snage odmjeriti dvije domaće ekipe: KK Slavonija te ŠUG Nova Gradiška. Sljedeći vikend putujemo u Split na Državno prvenstvo u kuglanju za tandeme i parove. Organizator i domaćin spomenutoga natjecanja je Sport Gluhih Split. Vidimo se Splite….

Podsjetimo! U Kutini 14.svibnja ŠUG Nova Gradiška je osvojio 4. mjesto sa samo 3 igrača. Ostale ekipe imale su po četri igrača.

Eto, od devet ekipa smo 4. na tablici u drugoj Ligi za gluhe u ekipnom dijelu natjecanja.

Prvak druge lige je Split, drugi je Varaždin, a treći je Zagreb. Iduće godine će biti reorganizacija Lige pa vjerujemo da će biti mjesta i za našu drugu ekipu za koju očekujemo da se plasira na završno natjecanje najboljih prvaka i drugoplasiranih po regijama.

Autor: Josip Bošnjak, oec. – tajnik SSG NG

 

Komentari
Prethodni članakOsigurano 15 mln kn za provedbu veterinarskih pregleda na gospodarstvima
Sljedeći članakNovogradiška Gimnazija: Debatni klub nastavlja s aktivnostima