Iako sam nebitan igrač u nadolazećim lokalnim izborima jer u njima javno kao kandidat neću sudjelovati, višednevno indirektno skretanje pažnje i preksinoćnja večernja posjeta me je potaknula na ovaj tekst koji želim podijeliti s građanima ovoga grada.

Sumnjao sam u raznolike radnje koje se protive zakonu i pune privatne džepove jer sam osluškivao informacije koje kolaju u gradskim pričama, ali da su toliko istinite, počeo sam vjerovati nakon kontakata od pojedinaca koji su možda dobronamjerni i uplašeni, ali i zlonamjerni i proračunati.

Naravno u tim kontaktima, primam od prijetnji do sugeriranja i upozorenje o “biranju strana”, do informacija o raspolaganju javnim financijama. Često me se optužuje za sve negativne tekstove koje drugi novinari istražuju, kao da ja baš sve znam što rade pojedinci, pa se mene smatra odgovornim što izlazi nečiji prljavi veš . Kao da sam im ja bio knjigovođa, i sa svime sam upoznat, a to što ja znam zna i dosta građana i javnih službenika ovoga grada..

Naime, preksinoć u 19:37 me zove dobar prijatelj i kaže kako me treba na 3 minute jer me treba jedan njegov prijatelj. Ja normalno kažem da naiđu za dvadesetak minuta dok nešto obavim. Pitam hoćete li ući u kuću ili ne, kažu ne.

U tom petominutnom razgovoru me se pita što ja imam protiv NN osobe, odnosno osobe s kojom pričam, dok prijatelj stoji sa strane i sluša. Navodno sam ga spominjao u nekim pričama oko jedne nekretnine koja je kupljena u centru grada i da sam ovih dana bio u Slavonskom Brodu i u Osijeku povodom toga. Mislili su slanjem te osobe, koja ili zna pa je svjesno došla ili je zatrovana pričama pa je naravno ljudski reagirala upitom, zaplašiti me pa ću se ja pokakiti u gaće, a ne vide da su sa tim potezom samo pojačali sumnje i pobudili vatru. A kako reče redakcija sbplusa to upućujem i možebitnim pretiteljima: „Boga se bojim malo, vlasti niti malo a vas k’o ….“

U nastavku razgovora iščitavam kako nije riječ o osobi koja me pita, nego o osobama koji su njegovi prijatelji, a usko su vezani s kupovinom jedne vrijedne nekretnine u centru grada i trenutnom političkom elitom u našem gradu. Navodno su policijski istražitelji u izvidima pa se obruč steže. Ako je istina čestitam im.

Detalji tog razgovora su zapisani i poznati u internim interesnim krugovima. Ne bih želio ovdje iznositi te detalje radi kompromitacije i možebitne tužbe.

U svakom slučaju vidim gdje ima dima ima i vatre i da su politički akteri u panici jer se klupko odmotava pa sada žele stopirati bilo kakve informacije koje kolaju gradom i naravno to su prepoznali u meni kao mogućoj prijetnji. Kao da nema dovoljno ljudi u ovom gradu koji su hrabri i možebitni zviždači, a vjerojatno su i moralniji i pošteniji od mene.

Povezao sam kockice s tekstovima sbonline portala vezanih i uz vatrogasce, jer “šefovi” igrači prave nerede gdje god stignu, pa sam tako i za tekst sa sbonline portala dobio prijetnju sljedećeg sadržaja: “Hvala za tekst na sb online tebi I…. i L …. Dobit ćete povratnu loptu i tužbu!”

Također mi se prijeti i s gubitkom posla nakon izbora kada “šef” dobije novi mandat, a koliko sam saznao da se prijeti i drugim ljudima ukoliko ne zasuču rukave i ne odrade nadolazeće izbore u ime “šefa”.

Kao bivši SDP-ovac, žao mi je što sam bio toliko godina u tako lošoj stranci koja se nije mogla oduprijeti kriminalcima iz svojih redova, vjerojatno sam i ja tu među onima kojih su se trebali riješiti, ali nisu smjeli dopustiti toliku umreženost u korupcijskim radnjama koje potresaju Novu Gradišku.

Uglavnom zamislite se svi kojima se prijeti, “upozorava dobronamjerno”, skreće pažnja ili nekakav drugačiji tip direktne ili indirektne prijetnje, jer danas smo mi, a sutra neki drugi koje će ista ta “ekipa” potrošiti i ispljunuti i onda nam ovim metodama kontrolirati život s novcima i utjecajem koji smo im, svi mi omogućili davanjem svoga glasa!

Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije portala radiong.hr

foto: ilustracija

Komentari
Prethodni članakU tijeku rekonstrukcija sjevernog dijela Trga kralja Tomislava, ali na trošak izvođača
Sljedeći članakU Brodsko posavskoj županiji 16 novih pozitivnih osoba