Svečano, emotivno, dirljivo bilo je jučer u Gradskom parku Nova Gradiška. Još jedna generacija maturanata novogradiške Elektrotehničke i ekonomske škole oprostila se sa srednjoškolskim danima, svojim profesorima, prijateljima…

Mladi, zgodni, puni životne vedrine i optimizma zatvorili su jednu stranicu svoga života i hrabro, s osmijehom, krenuli u budućnost…

Brzo su prošle njihove četiri godine srednjoškolskog obrazovanja, puno uspomena je iza njih, ali i puno znanja i životnih vrijednosti koje su im nastojali „usaditi” njihovi profesori.

U ime svih djelatnika škole, od maturanata se oprostila ravnateljica Sanja Muller Zoričić koja ih je podsjetila na zajedničke godine u kojima su profesori sa svojim učenicima zajedno prolazili  kroz uspone i padove, proživljavali radosti i tuge, stjecali nova iskustva i znanja.

S puno emocija i lijepih riječi prisjetila se dana ispunjenih učenjem i zajedništvom:

– Vrijeme je za rastanak s vama, želimo vam puno životne vedrine i radosti, ostvarenje svih snova. Želimo vam puno uspjeha u daljnjem životu, vjerujte u sebe i slijedite svoje snove.Sretno vam bilo, dragi naši maturanti – poručila je.

S puno topline, ljubavi i, samo njima znane, brižne profesorske skrbi s maturantima su se oprostili i njihovi razrednici Danijel Meseš, Ivana Špoljarević, Petar Jurišić i Vladimir Andrašić.

Dobro pamte svaki njihov zajednički trenutak, dobivenu peticu ili jedinicu, isprike, smijeh, prve ljubavi… Svega toga su se prisjetili, a prisjetili su se i maturanti svojih profesora.

Ispraćamo ih i mi, s nadom da će ovi prekrasni mladi ljudi naći svoje mjesto pod suncem.

Želimo im da uspješno privedu kraju svoje srednjoškolsko obrazovanje, nakon toga nađu svoje mjesto na fakultetima, visokim školama i veleučilištima ili na željenom radnom mjestu.

Želimo im da budu sretni, uživaju u svakom trenutku života i ne zaborave gnijezdo iz kojeg su poletjeli. Maturanti sretno!

 

 

Komentari
Prethodni članakUčenici i učitelji Osnovne škole Ante Starčevića iz Rešetara obilježili 190 godina rada i postojanja
Sljedeći članakUčenici OŠ Okučani posjetili Park prirode Lonjsko polje