Da je Opća bolnica Nova Gradiška u proteklom, ali i sadašnjem razdoblju jedno veliko gradilište svjedoci smo svih ovih proteklih dana i godina, a potvrđeno je to i danas na završnoj tiskovnoj konferenciji projekta energetske obnove i uređenja dijela Odjela ginekologije, pedijatrije, polikliničkog odjela, Odjela kirurgije i interne medicine.

– To je, zaista kompleksan i vrijedan projekt koji je značajno pridonio energetskoj uštedi u Općoj bolnici Nova Gradiška, ali i unaprijedio kvalitetu boravka i liječenja naših pacijenata. Uz energetsku obnovu, zamjenu vanjske ovojnice i plastične stolarije uspjeli smo uz dizalice topline i klimatizirati sobe na tim odjelima. Uštede su velike, stoga mogu reći da smo napravili veliku stvar. Uz sve ovo promijenili smo i cijelu kotlovnicu na staroj bolnici tako da i tu očekujemo značajne uštede u financijskom smislu. Sve skupa radi se o projektu vrijednom šest milijuna i 200 tisuća kuna uz 170 tisuća kuna radova nadzora.

U tijeku je i projekt energetske obnove nove bolnice vrijedan 20 milijuna kuna. Zahvaljujem županu Danijelu Marušiću i Brodsko posavskoj županiji koji su ovaj projekt kandidirali, izvođačima radova i nadzora, te se nadam da će i ostali odjeli biti završeni na isti način kao i ovi. Ovu veliku energetsku obnovu odradile su „domaće snage”, tvrtka Klindžić gradnja i Arhitektonski ured Višnje Lasović Kožoman – rekao je ravnatelj Opće bolnice Nova Gradiška dr. Josip Kolodziej.

– Radi se o projektu koji se financira iz europskih sredstava. Osobno sam jako sretan jer se po svemu vidi da se radi o projektima koji su itekako vrijedni i unapređuju sredinu u kojom živimo. Zahvalio bih svim sudionicima ovoga projekta koji su doista puno truda uložili da se sve ovo realizira. Po ovome se vidi koliko je dobro da smo ušli u Europsku uniju i imamo ovakve projekte – dodao je župan Danijel Marušić.

– Ja sam, prije svega, iznimno zadovoljan s radom ravnatelja obje zdravstvene ustanove u Brodsko posavskoj županiji, i s doktorom Josipom Kolodziejom i dr Josipom Samardžićem. Realizirani su brojni projekti i znatno se unaprijedila kvaliteta liječenja naših pacijenata. U brodsku bolnicu uloženo je oko 120 milijuna kuna, a u novogradišku bolnicu oko 80 milijuna kuna. Novogradiška je bolnica jedno veliko gradilište i nadam se da će se takvi uspješni projekti i nastaviti realizirati – dodao je Marušić.

Velika pomoć Brodsko posavske županije, Grada i općina u liječenju covid pacijenata

– Želim zahvaliti i načelnicima općina s područja bivše općine Nova Gradiška koje su svaka uplatile po 50 tisuća kuna i Gradu Nova Gradiška koji je donirao 100 tisuća kuna za liječenje naših pacijenata koji su oboljeli od COVID-a. Naime, zgrada u kojoj se sada liječe covid pacijenti zahtijevala je određene preinake kako bi se pacijenti mogli liječiti kisikom. Trebalo je nabaviti i određenu opremu za liječenje oboljelih od koronavirusa, stoga su nam tu „uskočile” općine i Grad Nova Gradiška te Brodsko posavska županija koja je kupila PCR uređaj vrijedan 320 tisuća kuna. Zahvaljujući svemu tome mogli smo zbrinuti sve covid pacijente sa zapadnog dijela Brodsko posavske županije, ali i pacijente iz područja koji su nastradali u nedavnom potresu s područja Sisačko moslavačke županije – dodao je ravnatelj dr. Josip Kolodziej.

 

Komentari
Prethodni članakDim nad Općom bolnicom, intervenirala JVP Nova Gradiška
Sljedeći članakProvedena završna evaluacija Strateškog razvojnog programa Općine Vrbje 2015. -2020.