U Zagrebu se na Kongresu poduzetnica jugoistočne Europe okupilo oko tisuću poduzetnica iz BiH, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Bugarske, Albanije i Hrvatske. Organizatori skupa su Virtualni ženski poduzetnički centar i Grad Zagreb.

Za žene-poduzetnice iz Hrvatske i regije iznimno je važno da međusobno surađuju i umrežavaju se kako bi unaprijedile poslovanje tvrtki, ali i kako bi poboljšale položaj žena u poslovnom svijetu, čulo se na Kongresu.

Iako kažu da postoji veliki napredak u ženskom poduzetništvu, smatraju da je i dalje nedovoljno žena na visokim poslovnim položajima.
Važno je ono što je u našim glavama, mijenjanje percepcije i pružanje podrške ženi. Nije problem da žena napreduje, ali njoj treba dati ono što se kaže suport, ne samo kroz pozicije, nego i kroz vrtiće i kroz brigu za starije osobe da bi žena mogla prihvatiti izazove, izjavila je Gordana Deranja, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca.

Ovo najveće poslovno okupljanje poduzetnica jugoistočne Europe održavalo se na Međunarodni dan žena, a zamišljeno je kao platforma za razmjenu iskustava, stvaranja poslovnih kontakata, kao i povezivanja i unaprjeđenja poslovne mreže poduzetnica.

Gradonačelnici Lipika i Nove Gradiške Vinko Kasana i Vinko Grgić na svečanosti održanoj u sklopu Kongresa poduzetnica jugoistočne Europe u Zagrebu  primili povelju “Grad prijatelj ženskog poduzetništva”. Uz Novu Gradišku i Lipik povelje su primili i Gradonačelnici Zagreba i Zaprešića, a ova četiri grada prva su u Hrvatskoj ali i u Europi prepoznali  značaj ženskog poduzetništva kao potencijal koji vrijedi dodatno razvijati i podržavati.

“Projekt “Grad prijatelj ženskog poduzetništva” je zanimljiv projekt kroz koji će vjerujem i manji gradovi i općine biti u mogućnosti istaći svoje prednosti naspram većih gradova – kao što su npr. uvjeti življenja, brzina obavljanja ishođenja raznih dozvola za pokretanje posla, što i sama  začetnica projekta Mirela Glavaš nastoji istaći u tom projektu. Poduzetnicama, koje su uz poduzetništvo i majke, odlučili smo u suradnji sa Virtualnim poduzetničkim centrom, omogućiti poslovne edukacije i to kroz cijelu 2017. godinu, a vjerujem da će biti još odličnih projekata i ideja u kojima ćemo nastojati biti potpora kroz resurse koje trenutno imamo,” ocijenio je Vinko Grgić, gradonačelnik Nove Gradiške početak provedbe projekta u ovom gradu.

Čast da upravo projekt “Grad prijatelj ženskog poduzetništva”  prezentira naša Novogradiščanka, koja ga je i osmislila, a poduzetnici prepoznali –Mirela Glavaš, vlasnica i direktorica tvrtke Kontoar d.o.o. 

 

17190839_10208737287288906_4695116360717465027_n  IMG_1820

 

Na Kongres poduzetnica jugoistočne Europe jučer su u Zagrebu sudjelovale na sajmu i naše Novogradiščanke i poduzetnice  Ljilja Šoch vlasnica Salon za organizaciju vjenčanja Exclusive, Marija Gelenčir vlasnica Frizerskog salona Fancy, Helena Franjić vlasnica Kozmetičkog salona Helena, Dhalia by Dahlia, Foto studio Z, Valentina Mikanović, Maja Bakunić, Kristina Kovačević i Marina Brkanac, no osim njih podršku Novogradiščankama su došle dati i zamjenica gradonačelnika Vesna Đapić i doktorica opće medicine Vesna Oršulić,  te poduzetnica Maja Lučić i Zorica Gregorić i Ivana Trupina, ako smo nekoga slučajno izostavili neka nam ne zamjere.

 

IMG_1822

„Kongres poduzetnica jugoistočne Europe u Zagrebu je platforma osiguranja razmjene iskustava, stvaranja poslovnih kontakata, povezivanja i unapređenja poslovne mreže poduzetnica, kako bi im pristup i opstanak na tržištu država iz kojih dolaze, ali i regije bio što kvalitetniji, a put do željenog poslovnog uspjeha što izvjesniji“, ističe Sanela Dropulić idejana začetnica i direktorica Kongresa poduzetnica jugoistočne Europe i čelnica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra. Zanimanje za ovaj jedinstveni Kongres je iznad svih očekivanja, potvrđuje Dropulić, a Virtualni ženski poduzetnički centar uspio je uz partnerstvo s Gradom Zagrebom osigurati svim poduzetnicama sudjelovanje u radu Kongresa bez ikakve kotizacije.

 

Uz Grad Zagreb, partneri Kongresa poduzetnica jugoistočne Europe su i Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta RH, Asocijacija poslovnih žena Crne Gore, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska udruge poslodavaca, Udruženje poslovnih žena “Vizija”, Srbija, Privredna komora Srbije, Udruženje poslovnih žena Makedonije, Udruženje poslovnih žena Bosne i Hercegovine, Veleposlanstvo Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj i Zajednice poduzetnica Slovenije.

no images were found

 

Komentari
Prethodni članakKlanjanje u župi Blažene Djevice Marije Nova Kapela
Sljedeći članakSvi muškarci moraju se javiti zbog upisa u vojnu evidenciju