Članice Ženskog odbojkaškog kluba “Nova Gradiška” pobjedom protiv Zadranki od 3:0 osigurale su ulazak u 1. A hrvatsku odbojkašku ligu sljedeće sezone.

Još jedna pobjeda novogradiških odbojkašica u 1. B hrvatskoj odbojkaškoj ligi protiv ekipe Zadra donijela je siguran odlazak u viši rang, odnosno 1. A ligu. Bila je to četrnaesta pobjeda Novogradiščanki ove sezone u isto toliko kola, te i dalje imaju stopostotni učinak.

Iako je ekipa iz Zadra bila petoplasirana pred ovu utakmicu, te su domaće igrale s jednim respektom prema njima, ipak su gošće bile za klasu slabije. Novogradiščanke su slavile 3:0 (25:19, 25:22, 25:20). Po rezultatu bi se reklo da je utakmica bila neizvjesna, što je i točno, ali su domaće odbojkašice ušle opušteno u igru, možda i previše, bez nekakvog pritiska, odnosno kako je rekao trener Damir Runjaš, igrale su koliko su trebale, što se malo odrazilo i na rezultatu. Iako su na početku prvog seta Novogradiščanke imale prednost od 8:3, ona se polako topila, te su gošće smanjile na 9:7 i tako je bilo sve do kraja seta. Tada su se domaće odbojkašice odmaknule na 5 bodova razlike (21:16), da bi prvi set završio u konačnici 25:19.

Autor: Nikola Knežević/photo: Ž.I., N.K.

Komentari
Prethodni članakOdržano županijsko natjecanje mladih tehničara (photo)
Sljedeći članakZaposlenici Udruge gluhih i nagluhih obilježili Dan žena (photo)