Članice Ženskog odbojkaškog kluba “Nova Gradiška” gostovale su za vikend u Dubrovniku i ostvarile pobjedu protiv domaćih odbojkašica, te tako osigurale 3 kola prije kraja sezone naslov prvakinja i ulazak u 1. A hrvatsku odbojkašku ligu.

Prvi set su dobile domaće odbojkašice rezultatom 25:13, da bi nakon toga Novogradiščanke preuzele inicijativu i u sljedeća tri seta bile bolje od domaćina 22:25, 20:25 i 18:25. Ono što je bilo zanimljivo na utakmici, a kako ističe trener Novogradiščanki Damir Runjaš, suci su bili vidno naklonjeni domaćim odbojkašicama, te su im praktički poklonili dvadesetak bodova u 4 seta. Runjaš je rekao kako su suci, bez obzira što su lopte domaćih bile dvadesetak centimetara izvan terena, sudili kao dobre i tako Dubrovčankama konstanto davali vjetar u leđa. No, bez obzira na takvu nepravdu na gostujućem terenu, Novogradiščanke su pokazale da se mogu boriti i protiv sudaca, te su do kraja vladale terenom.

Tako su u Novu Gradišku vratile još 3 boda i osigurale naslov prvakinje 3 kola prije kraja sezone. Stoga ćemo sljedećeg vikenda naše odbojkašice gledati kao “članice” 1. A državne odbojkaške lige. Postigle su ujedno i povijesni uspjeh i nakon nekoliko desetljeća Nova Gradiška ponovno ima jednog člana najviše državne lige. Zadnji put je to uspjelo Rukometnom klubu “Slavonka”, a sada se s tom činjenicom mogu pohvaliti i novogradiške odbojkašice. Čestitamo!

Sljedeće subote Novogradiščanke dočekuju Splićanke iz Odbojkaškog kluba “Brda”, a riječ je o utakmici 16. prvenstvenog kola.

Autor: Nikola Knežević/photo: Željko Idžotić

Komentari
Prethodni članakPrometna nezgoda u Relkovićevoj
Sljedeći članak“Male zelene” sjajnom pobjedom dokazale da znaju i mogu