U sklopu međunarodnog plesnog natjecanja World Dance Trophy koje je doživjelo svoje 43. izdanje turistička destinacija Lignano Sabbiadoro u Italiji od 24. do 26. ožujka postala je rasplesani grad, pun ritmova i dobre glazbe. Organizator natjecanja bio je klub Sunshine iz grada Palmanova, u kojemu se svake godine okupi tisuće plesača svih uzrasta i iz mnogih zemalja.

Na natjecanju su sudjelovale i djevojčice iz Nove Gradiške, članice Plesnog studija Marina Mihelčić Nova Gradiška. Njihova izvedba “Satruns ring” u kategoriji Fantasy Grupa Juniri u koreografiji njihove trenerice Nataše Ledić donijela im je šesto mjesto na što su one iznimno ponosne, ali i svi drugi koji ih prate. Ljubitelji plesa tri su dana uživali u plesnim koreografijama u izvedbi više od 150 plesnih škola, a svi zajedno ponudili su 42 sata plesnih koraka.

Novogradiške djevojčice treninge imaju dva puta tjedno u trajanju od 45 minuta dok većina natjecatelja, koji su bili sudionici međunarodnog plesnog natjecanja, trenira više puta tjedno, što naravno donosi i bolje rezultate. Naš mali novogradiški tim uz dobar rezultat, može se pohvaliti i najboljom šminkom za koje su zaslužne trenerica Nataša Ledić, Marijana Ivanišević i Ljiljana Šoch. Nasmijane, pune života, ljubavi prema plesu koji je dio njihove svakodnevice i njihovih priča, djevojčice Maja Golovrški, Valentina Ivanišević, Anja Lasović, Lorena Krizmanić, Marija Masnica, Lea Tolić, Natali Šoch, Sara Cica, Matea Cica, Lucija Bertol, Petra Turkalj, Ella Stojić i najmlađe Irina Matošević i Korina Tutić dostojno su predstavile svoj grad i boje svoje zemlje.

Iako se nakon proglašenja mogla u kutu oka zapaziti i suza zbog rezultata, kući su se vratile s osmijehom, jer one shvaćaju da rezultat nije uvijek najvažniji. Najstarija od njih, Valentina Ivanišević sudionica mnogih međunarodnih natjecanja, predstavila se u tri kategorije. U Modern solo senior s koreografijom “The Greatest” osvojila je 11. mjesto. S koreografijom “Lost in world” u kategoriji Fantasy solo senior osvojila je 6. mjesto, a u kategoriji Ethnic solo seniori vlastitom koreografijom “Run the World” po procjeni sudaca zaslužila je 5. mjesto. Hana Mokricki, također članica novogradiškog Plesnog studija svoj nastup u koreografiji “4 Elements” u kategoriji Fantasy under 15 odradila je s djevojčicama iz Požege.

Izlet u Veneciju, zajednički trenuci bez mobitela i računala, prekrasno proveden dan na plaži, vrijeme provedeno u igri, smijehu, prijateljstvu i njima tako dragim plesnim koracima, uspomene su koje će pamtiti cijeli život. Novogradiške plesačice čekaju nove koreografije, nastupi i natjecanja, a na nama je da s pravom budemo ponosni na njih.

Tekst i foto: Vanja Tutić

no images were found

Komentari