Pokretanjem fiskalizacije Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo financija – porezna uprava krenuli su odlučno u suzbijanje sive ekonomije, utaje poreza i uvođenjem reda u promet gotovinom u Lijepoj Našoj, što je sudjelovanjem u nagradnoj igri „Bez računa se ne računa” podržao i izrazito velik broj građana.

Jedna od njih je i Novogradiščanka Dragica Kvočić koja je za poslanu omotnicu s dvadeset različitih računa postala jednom od izvučenih dobitnika trećeg kola nagradne igre „Bez računa se ne računa” te je tako osvojila sedam i pol tisuća kuna.

Priliku za osvajanjem i onog najvećeg iznosa u vrijednosti od 20 tisuća kuna imaju svi punoljetni građani koji do završetka posljednjeg, četvrtog kola ove nagradne igre, 20. ožujka, trebaju poslati dvadeset različitih originalnih računa za gotovinski promet u zatvorenoj omotnici zajedno sa svojim osobnim podatcima.

Budući da je kroz provedene analize rizika te postupke praćenja izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno kako još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju računa ili ih ne fiskaliziraju, Porezna uprava će, u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti u suradnji s Carinskom upravom, nastaviti provođenje nadzora fiskalizacije na području cijele Hrvatske, pa tako i Brodsko-posavske županije.

Djelatnici Porezne uprave obavljat će nadzore očevidom u poslovnim prostorima poreznih obveznika, provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja te drugim nadzornim aktivnostima. U razdoblju od 23. do 29. siječnja posebno će nadzor vršiti nad poreznim obveznicima koji obavljaju djelatnost taksi službe, djelatnosti keteringa i ostalih djelatnosti pripreme i usluživanja hrane te fotografske djelatnosti.

U suzbijanju sive ekonomije, građani mogu, osim u nagradnoj igri, sudjelovati i prijavama nepravilnosti putem besplatnog telefona 0800 1001, web servisa „Pišite nam” ili dolaskom u lokalnu ispostavu Porezne uprave, dok račune mogu provjeravati OVDJE.

Izvor/Foto: Sbplus

Komentari
Prethodni članakAkcija „Manje oružja – manje tragedija” i dalje traje: Građani predavali bombe, mine, pištolje…
Sljedeći članakŽupanijska organizacija HDZ-a BPŽ jasno poručila: Podržat ćemo reizbor Andreja Plenkovića