U  prometnoj nesreći  teško je ozljeđen policijski djelatnik PU Požeško-slavonske županije, inače Novogradiščanin, Ivica Đeraj ( 43 ) .  Prometna nesreća dogodila se noćas oko 02,15 ujutro u mjestu Smrtić. Prema neslužbenim informacijama koje smo prikupili na samom mjestu događaja,  nažalost neprilagođenom brzinom vozio je po skliskoj i zaleđenoj cesti i  zabio se u rasvjetni stup.

U razgovoru s predstavnicima PU Brodsko posavske županije dobili smo odgovor kako nemaju saznanja da je policijski službenik u trenutku nesreće bio na radnom zadatku jer ovo područje pokrivaju policijski djelatnici koji pokrivaju područje PU Brodsko – posavske županije, pa se da zaključiti kako se policijskom djelatniku nije dogodila prometna nesreća prilikom obavljanja radnog zadatka.

Naime, radi se o policijskom djelatniku koji je nekada radio na području PP Nova Gradiška koja pripada PU Brodsko posavske županije, ali isti već duže vrijeme radi na području PU Požeško – slavonske županije.  Shodno tome, ipak smo kontaktirali PU Požeško – slavonsku i upitali je li nastradali bio  na radnom zadatku, kako ne bi došlo do zabune, pa su nam odgovorili da Đeraj nije bio na radnom zadatku i da je prometovao svojim automobilom u slobodno vrijeme.

Vozeći iz Okučana prema Novoj Gradiški, vjerojatno zbog loših uvjeta na cesti, ali možda i neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad upravljačem i zabio se automobilom u rasvjetni stup. 

Nakon dojave o prometnoj nesreći djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška, brzo su izišli na teren, a nakon njih je stigla i hitna pomoć. S obzirom na jak udarac Ivica Đeraj je ostao priklješten i trpio velike bolove, pa su vatrogasci tražili način kako unesrećenog što prije osloboditi, a da mu se dodatno ne pogoraša već kritično stanje. Cijelo vrijeme tehničke intervencije  je bio pri svjesti i zapomagao od bolova, jer ga se nije moglo tako brzo osloboditi. Nije to bila obična tehnička intervencija, nego komplicirana i trajala je dosta duže kako bi unesrećenog uspjeli izvući, pa potom kolima hitne pomoći odvesti  u novogradišku bolnicu gdje je odmah upućen na operaciju koja je izuzetno dugo trajala.

Naš Novogradiščanin Ivica Đeraj je sada izvan životne opasnosti, stabilan i na odjelu intenzivne njege. Samo brzom reakcijom JVP Nova Gradiška, hitne službe i odličnom timu kirurga, koji je operirao unesrećenog osam sati, jedan mladi život je spašen. 

Više o uzrocima nesreće saznat ćemo nakon policijskog izvješća. Naime, kako su nam rekli uzorci krvi, testiranja na alkohiliziranost i ostale pretrage su protokol prilikom ovakvih prometnih nesreća u kojima osoba zadobije teške tjelesne ozljede opasne po život.

Stoga vozači – smanjite brzinu pogotovo u ovakvim uvjetima poledice i magle na cesti. Život je samo jedan i treba ga sačuvati. Ovaj su uspjeli spasiti vatrogasci, medicinski tim hitne službe i kirurzi, kao i  medicinsko osoblje naše Gradske bolnice Nova Gradiška, hvala im na tome.

 

no images were found

Komentari