Iz gradske Osnovne škole “Mato Lovrak” prenosimo sjajnu vijest. Naime, njihov učenik Frano Lovrić poznat po brojnim uspjesima i iznimnim rezultatima na natjecanjima, ostvario je je još jedan:

– S ponosom prenosimo još jednu odličnu vijest! Naš je učenik Frano Lovrić, na temelju izvrsnog rezultata na državnom Natjecanju iz biologije, na kojem je u pratnji svoje mentorice Helene Barišić sudjelovao u svibnju 2024. godine, pozvan na pripreme i izbor olimpijskih ekipa za Međunarodnu prirodoslovnu olimpijadu mladih 2024 (IJSO – International Junior Science Olympiad) i Prirodoslovnu olimpijadu Europske unije 2025 (EOES – European Olympiad of Experimental Science).

Ova su međunarodna natjecanja zamišljena kao izazov nadarenim učenicima i poticaj nastavku interesa i razvoj karijera u području prirodoslovlja.

Izbor, pripreme i sudjelovanje na olimpijadama organizira Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Čestitamo našem Frani i želimo mu puno uspjeha u novim izazovima za koje je, sigurni smo, spreman – ističu u Osnovnoj školi “Mato Lovrak”.

Komentari
Prethodni članakVečeras u Gradski park stiže “Stage six”
Sljedeći članakU Dolini održan I. vatrogasni kup djece