Slušatelji Radija Nova Gradiška danas su imali prigodu čuti predstavljanje bivše premijerke, predsjednice HDZ-a, ministrice branitelja i saborske zastupnice Jadranke Kosor, nositeljice liste broj 6. u V. izbornoj jedinici.

Na izbore je odlučila izaći kao nezavisna kandidatkinja na listi Narodne stranke – Reformista Radimira Čačića. U emisiji je istaknula sve ono što je napravila kao ministrica hrvatskih branitelja, ali je posebno ponosna na svoj doprinos u pregovorima pristupanju Hrvatske Europskoj uniji.

– Hrvatskoj trebaju hrabri političari koji će hrabro reći što treba rezati i smanjiti kako bi se za četiri godine mogle povećati određene stvari. Nama treba Vlada koja bi radi provedenih reformi i rezova bila spremna izgubiti izbore za četiri godine – rekla je bivša premijerka Vlade RH Jadranka Kosor Na pitanje zašto u našoj, Petoj izbornoj jedinici, Kosor odgovara kako je to i prirodno s obzirom na to da je rođena na području Požeško-slavonske županije, ali i gdje se u dva izborna ciklusa i natjecala.

Jadranka Kosor se vraća u politiku jer bi voljela još raditi i dobiti priliku koju je dobila još 2010. godinee za provedbu programa gospodarskog oporavka.

Kosor procjenjuje da na predstojećim izborima ni jedna koalicija neće dobiti većinu u Saboru, pa će se morati ići u postizborne koalicije. Smatra također da nova vlada neće uspjeti do kraja odraditi četvorogodišnji mandat. Razlog je što će iduća godina biti vrlo teška.

Ako osvoji mandat, nastojat će podsjetiti ljude na ono što je prije radila, ali kreće od nule.

– Konačno su hrvatski građani zaslužili političku opciju s programom koja će precizno razlagati rješenja za probleme. Mi ako dobijemo šansu, tako ćemo raditi – zaključuje Kosor.

Komentari
Prethodni članakTribina za građane u Hotelu kralj Tomislav u petak u 17,00 sati – predavači Tihomir Jakovina i Tanja Dalić
Sljedeći članakSastav Izbornog povjerenstva za Grad Novu Gradišku