Izvrsnim rezultatom u finalu 5. Državnog prvenstva gluhih u cageballu Nova Gradiška je ujedno prekinula i trogodišnju dominaciju Splićana.
Natjecanje je održano 4. studenoga u Splitu, koji se pokazao odličnim domaćinom. Na prostoru Sportskog rekreacijskog centra Kopilica snage je odmjerilo 8 ekipa i to iz Zagreba, Splita, Rijeke, Nove Gradiške, Varaždina, Zadra i dvije iz Osijeka.
Novogradiščani su nastupili u slijedećem sastavu: Leonardo Vučak, Nikola Markaj, Toni Mladić, Mate Bekavac, Ivan Plejić te predstavnica kluba Klementina Svetec.
Što je Cageball?
Cageball se igra 2 puta po 10 minuta u „kavezu“ dimenzija 15 x 7,5 x 4 metra. Igra se tri na tri igrača, a podloga je umjetna trava. U cageballu nema favorita, ali je za odličan rezultat važno da su u sastavu ekipa vrhunski igrači koji aktivno igraju i mali i veliki nogomet.
Svaku ekipu čine po tri (3) igrača + (1) jedna ili više zamjena. Gol-auta i auta nema, a lopta je neprekidno aktivna u igri. Igrač koji je u posjedu lopte, a nalazi se u blizini mreže, ne smije se rukama pridržavati za mrežu na bočnoj strani kaveza duže od tri sekunde. Ako to učini lopta prelazi u posjed protivničke ekipe. Isto tako niti jedan od tri igrača iz ekipe ne smije niti u jednom trenutku dodirnuti loptu rukom. Igranje rukom u golmanskom prostoru automatski je penal. Tijekom igre najstrože se zabranjuje uklizavanje u noge protivničkom igraču koji ima loptu u posjedu kao i bez nje. Isto se tako zabranjuje igraču koji je najbliži svom golu u fazi obrane da sjedne ili legne ispred gola i na taj način ga pokuša obraniti. Najstrože se zabranjuje ”body check” tijekom igre.
Rezultati 5. Državnog prvenstva gluhih u cageballu
Nova Gradiska – Zadar 11:4 (dobra utakmica)
Silent – Nova Gradiska 7:10 (borba)
Nova Gradiska – ŠUG Slavonac 14:7 (lagani trening)
Polufinale: Nova Gradiska – Rijeka 15:5 (pripreme za finale)
Finale: Nova Gradiska – Silent 7:5 (opet oni, porazili ih jos jednom, Nikola nas spasio i time postali prvaciii!)😂
Statistika golova – 57
Nikola Markaj – 23 gola
Toni Mladić – 12 golova
Mate Bekavac – 11 golova
Leonardo Vučak – 7 gola
Ivan Plejić – 4 gola
Ponosimo se i dičimo svojim uspjesima. U usporedbi sa duplo većim gradovima, koji imaju duplo veći broj sportaša od nas ipak imamo nešto što drugi nemaju, ali je iznimno važno za uspjeh. Jedinstvo. I upravo zato, iako smo mala sredina, imamo malu ekipu za velike uspjehe.
Nadamo se da će rezultati i u ovom sportu biti prepoznati u našemu gradu, kojemu zahvaljujemo na potpori, ali svakako očekujemo i veću.

 

 

Komentari
Prethodni članakOŠ Vladimir Nazor: Školski projekt “Svaki mjesec jedan dan budi aktivan”
Sljedeći članak„Slavonski dućan” predstavljen na Međunarodnoj konferenciji u Osijeku „Znam što jedem – perspektiva domaće proizvodnje hrane”