U petak i subotu (16. i 17. listopada) u Hrvatskom domu Beč održani su Dani Slavonije koji su u zgradu Hrvatskog doma privukli veliki broj posjetitelja. Dani Slavonije bili su samo uvertira za ono što slijedi, a to je velika manifestacija Hrvatski Božić u Beču na kojem će, između ostalog, sudjelovati i veliki broj sudionika iz Slavonije koji će od 3. do 20. prosinca predstaviti brojne autohtone hrvatske proizvode i turističku ponudu tog dijela Hrvatske.

Svi posjetitelji su mogli uživati u malom dijelu gastronomske i eno ponude koju je u ime Slavonskog dućana, Turističke zajednice Grada Nova Gradiška te Industrijskog parka Nova Gradiška predstavila Marijana Škara Ivković. Kako je i sama naglasila, ovo je bila prilika da se Hrvati u Beču bolje upoznaju sa svim onim što slijedi već od kraja studenog.

Dani Slavonije u Hrvatski dom su u oba dana održavanja privukli veliki broj posjetitelja, koji su uz poznatu hrvatsku glazbu uživali i u ukusnoj hrani slavonskih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva, ali i u odabranoj ponudi slavonskih vina i ostalih proizvoda vrijednih slavonskih ruku. Dane Slavonije je otvorio predsjednik Hrvatskog doma Beč Andrej Lucić.

Predstavnica grada Nova Gradiška Marijana Škara Ivković zahvalila se Hrvatskom dom Beč na pozivu, te čestitala na svim dosadašnjim postignućima:

-Prvi put sam ovdje i već se osjećam kao kod kuće. Čestitam vam svima na ovom divnom postignuću. Ono zašto sam ja danas ovdje je samo mali uvod u sve ono što slijedi, a to je Hrvatski Božić u Beču na kojem će se predstaviti veliki broj slavonskih obiteljskih gospodarstava, ali i naša turistička ponuda. Ovo u čemu danas uživate je samo mali, simbolični dio svega onoga što imamo u Slavoniji i što planiramo predstaviti u Božićno vrijeme. Hvala Hrvatskom domu Beč što je prepoznao veliki potencijal našeg kraja, i onaj gastronomski, ali i onaj gospodarski te turistički potencijal. Veselimo se budućoj suradnji – naglasila je Marijana Škara Ivković predstavnica Nova Gradiške.

Iz Hrvatskog doma Beč najavljuju nekoliko događaja. U blagdanskom, božićnom ozračju s dvadesetak adventskih kućica predstavit će se mnogobrojni autohtoni hrvatski proizvodi, a kruna će svakako biti božićni koncert svjetski poznatog Ansambla narodnih plesova i pjesama LADO, koji će se u organizaciji Hrvatskog doma Beč održati 21. prosinca 2020. godine u Hallmann Dome s početkom u 19,30 sati.

Već sljedećeg tjedna u Hrvatskom domu Beč organiziraju Dane hrvatskog piva u Beču.

Izvor: Kroativ / Hrvatski dom Beč, Marijana Škara Ivković

 

Komentari
Prethodni članakVRBOVA: Dječje igralište u parku dobit će gumene podloge!
Sljedeći članakPoznati detelji prometne nesreće u Novoj Gradiški u kojoj je smrtno stradao vozač