U povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje Novogradiščani su tijekom prijepodneva položili vijence i uz molitvu se prisjetili svih poginulih hrvatskih branitelja, posebice žrtava Vukovara i Škabrnje. Počast su odali i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Vijence su položili i počast odali predstavnici Brodsko posavske županije, Grada Nova Gradiška, braniteljskih, stradalničkih i civilnih udruga te predstavnici ustanova i institucija s područja grada:

– Ovim putem želimo izraziti pijetet i duboko poštovanje svim braniteljima i civilima, čije se žrtve stradavanja, ali i iznimne hrabrosti prisjećamo u njihovom i našem gradu Vukovaru. Hrvatski narod je u Vukovaru pokazao junaštvo, spremnost na žrtvu, hrabrost, spremnost da se bori za svoju slobodu i domovinu, i bez obzira na svu tragediju ovo je u konačnici bila jedna velika pobjeda. To je bila bitka koja je presudila, koja je odlučila i dovela do konačne pobjede Hrvatske u Domovinskom ratu. Vukovar, Škabrnja, hrvatski branitelji i slavni dani Domovinskog rata ne smiju se zaboraviti. Ovo je najmanje što možemo učiniti za sve poginule i umrle hrvatske branitelje i sve žrtve rata, stoga bih pozvao sve Novogradiščane da sutra u svojim domovima zapale svijeću za sve njih – rekao je zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić.

 

Komentari
Prethodni članakEvo kako će sutra raditi trgovine i šoping centri
Sljedeći članakDonosimo fotografije nastale za vrijeme i nakon okupacije grada Vukovara, prikazane u današnjem vremenu na autentičnim lokacijama