Predstavnici Brodsko posavske županije, Grada Nova Gradiška, braniteljskih udruga, Policijske postaje Nova Gradiška, Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška, te ravnatelji ustanova i tvrtki s područja grada danas su, u povodu 31. obljetnice pada Grada heroja Vukovara, položili vijence i odali počast svim poginulim i nestalim vukovarskim braniteljima i civilnim žrtvama rata koji su nastradali u toj najvećoj tragediji u modernoj povijesti.

U povodu Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana i kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu minutom šutnje za sve poginule i nestale, molitvom i polaganjem vijenaca prisjetili su se toga dana i odali im dužnu počast:

– Grad Nova Gradiška i ove godine sjeća se vukovarske tragedije, svih poginulih i nestalih. S tugom, ali i ponosom slavimo herojstvo Vukovara i Škabrnje te njihovih stanovnika te podsjećamo mlađi naraštaj na zločin koji se ondje dogodio i koji se više nikada ne smije ponoviti. Hvala Bogu, Vukovar je danas slobodan grad kao i cijela Hrvatska, ali se želimo prisjetiti svih onih ljudi koji su ubijeni ili nestali. Sjećanja i tužne slike iz toga vremena još uvijek naviru i uvijek ćemo se prisjećati njihove žrtve.” – rekao je gradonačelnik Vinko Grgić.

Komentari
Prethodni članakCijela je Hrvatska danas u mislima s Vukovarom
Sljedeći članakHVIDR-a Nova Gradiška obilježila Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje