Povodom Dana državnosti kod Spomen obilježja poginulim, smrtno stradalim i umrlim hrvatskim braniteljima i spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu na Trgu koji nosi njegovo ime u Novoj Gradiški, Novogradiščani su položili vijence, zapalili svijeće i izrekli molitvu.

Poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima dužno štovanje odali su predstavnici Grada Nova Gradiška, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, civilnih udruga, javnog i političkog života grada. Riječi molitve predvodio je vlč. Branko Gelemanović, župnik u crkvi Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije.

Dan državnosti u sebi obuhvaća sve elemente hrvatske državnosti, pa tako i državnost suvremene Hrvatske, ustrajavali su iz Vlade zagovarajući da se taj blagdan, nakon gotovo dva desetljeća, ponovno slavi 30. svibnja – na datum kada je 1990. konstituiran prvi višestranački Sabor.

-“Moram iskreno reći da je meni osobno nekad u ono doba kada se slavio bio i najdraži taj praznik zbog svih stvari. I trebamo da se nađemo i odvojimo neki trenutak kao što smo danas odvojili s našim braniteljima da zapalimo svijeće, pomolimo se i odamo štovanje koje oni svakako zaslužuju, zato smo tu.” – rekao je gradonačelnik Vinko Grgić, te uputio čestitku svim Novogradiščanima i Novogradiščankama, kao i svim ljudima dobre volje.

-“Evo okupili smo se u velikom broju ovdje da odamo dužno počast umrlim, poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, kao i prvom Hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Mislim da smo sretni i ponosni i koristim da svim Novogradiščanima i Novogradiščankama, kao i svim žiteljima bivše općine Nova Gradiška čestitam Dan državnosti, zaželim sve dobro i da se sutra svi opuste, uživaju i proslave.” – poručila je predsjednica Gradskog vijeća predsjednica Ljepša Rakas Vujčić.

Komentari
Prethodni članakUhićena trojica policajaca zbog primanja mita: Naplaćivali kazne za prometne prekršaje, novčanu razliku zadržavali za sebe!
Sljedeći članakBrodsko posavska županija bez novooboljelih osoba od COVID-19