Okupljeni Novogradiščani odbijaju bilo kakvu mogućnost krivice gradonačelnika za kojeg tvrde kako je u proteklih pet godina učinio više od bilo kojeg prethodnika.

Nakon ovotjednog uhićenja novogradiškog gradonačelnika i SDP-ovog saborskog zastupnika, Vinka Grgića, u sklopu afere Janaf, građani su mu mirnim nedjeljnim okupljanjem odlučili pružiti podršku, a njegovoj obitelji pokazati kako nije sama u ovim teškim trenutcima kada je Grgiću određen jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Na pozornicu u središtu grada oko 17.45 sati popeli su se i progovorili svi oni koji smatraju kako je gradonačelnik Grgić nepravedno optužen te kako se radi o namještenom postupku. Više su puta istaknuli da su se posljednjih dana mediji, neopravdano i stvarajući u javnosti krivu sliku, ‘dohvatili’ dijela života Vinka Grgića kao uspješnog i dobrostojećeg arhitekta, prije bilo kakve političke karijere.

Dio okupljenih Novogradiščana očigledno je bezrezervno stao uz svog gradonačelnika jer su mu danas poručili neka ne odstupa s pozicije čelnog čovjeka Grada. U konačnici će, ipak, one institucije koje uvijek zazivamo neka rade svoj posao imati završnu riječ.

Izvor/Foto: SBplus

Komentari