Grad Nova Gradiška i prijateljski njemački grad Herzogenaurach ove godine će obilježiti vrijednu obljetnicu, 40 godina prijateljstva i suradnje.

Zahvaljujući našem sugrađaninu Marku Lončaru, koji je inicirao suradnju, u proteklom razdoblju brojna su prijateljstva ostvarena između ova dva grada. Tijekom godina suradnja je uspješno realizirana na gospodarskom, kulturnom, sportskom i društvenom području. Brojne novogradiške udruge gostovale su u ovom njemačkom gradu, realizirani sportski, kulturni i ini susreti, a da dobre volje i želje za nastavkom prijateljstva ne nedostaje, dokaz je i nedavni posjet delegacije Grada Nova Gradiška i predstavnika „Slavonskog dućana” u Herzogenaurachu.

Proteklog vikenda predstavnici Grada Nova Gradiška sudjelovali su na manifestaciji „Altstadtfest“ u ovom njemačkom prijateljskom gradu.

„Altstadtfest“ je manifestacija na kojoj sve lokalne udruge, grupe i gradovi partneri imaju priliku prezentirati svoj kulturni život ,narodne običaje i lokalne specijalitete. Na poziv prijateljskog grada Herzogenauracha svoje proizvode na manifestaciji prezentirali su i predstavnici Slavonskog dućana. Uvertira je to u veliku proslavu 40 godina partnerstva između gradova Herzogenauracha i Nove Gradiške, koja će se održati od 30. lipnja do 3. srpnja u Herzogenaurachu te u listopadu u Novoj Gradiški

– Ponosni što smo bili predstavnici našeg grada, Slavonije i Hrvatske. “Slavonski dućan” u malom!! Hvala Gradu Nova Gradiška, Turističkoj zajednici grada Nova Gradiška na ukazanom povjerenju kako bi se mogli predstaviti, a posebno hvala našim predivnim domaćinima – kaže voditelj „Slavonskog dućana” Milan Rosić.

 

Komentari
Prethodni članakOve subote fešta: Cerničani organiziraju vrtnu zabavu
Sljedeći članakU šumi kod Širinaca pronađeno minsko eksplozivno sredstvo