Lijep sunčan dan i preventivna akcija novogradiške Udruge dijabetičkih bolesnika i ovoga su puta privukli velik broj Novogradiščana koji su se rado odazvali još jednoj akciji mjerenja šećera u krvi.

Udruga dijabetičkih bolesnika Nova Gradiška jučer tijekom prijepodneva organizirala je akciju besplatnog mjerenja šećera u krvi sugrađanima. Građani su mogli kontrolirati šećer u krvi na središnjem gradskom trgu i ulazu u tržnicu.

– Tradicionalna je ovo akcija novogradiške Udruge dijabetičkih bolesnika. Svake godine odazove se veliki broj naših sugrađana, tako je i danas. Građani nam prilaze, mjere šećer u krvi i na taj način kontroliraju svoje zdravlje. Dijabetes je važno otkriti na vrijeme, stoga se na svakoj ovakvoj akciji otkrije određeni broj potencijalnih dijabetičara. Samo u prvih pola sata mjerenja otkrili smo tri osobe koje imaju znatno povišene vrijednosti šećera u krvi, a da to dosada nisu znale. Važna je prevencija, zdrava prehrana i zdrav način života. Dijabetes je bolest koja se treba prepoznati na vrijeme, a ukoliko se i otkrije s njime se može živjeti. Vrata naše udruge su otvorena svima, stoga, osim što se možete naučiti kako pravilno živjeti s ovom bolešću, s nama se možete i družiti. Naime, tijekom godine organiziramo zajedničke izlete i druženja, stoga su svi novi članovi dobrodošli – kaže Tereza Grgić, predsjednica Udruge dijabetičkih bolesnika Nova Gradiška.

Komentari