Gradski bazeni, tema o kojoj se govori već godinama, obećavaju je sve aktualne vlasti… Po svemu sudeći, mogli bi ih imati već sljedeće godine. Kako ističe gradonačelnik i novoizabrani saborski zastupnik Vinko Grgić, kreirajući bolji, kvalitetniji i sadržajniji grad za sve, održat će dano obećanje i uhvatiti se „u koštac” s projektom svih projekata – izgradnjom gradskih bazena. Početak “priče” starta vrlo skoro, a kupati bi se trebalo iduće ljeto.

– Dugo najavljivani projekt gradskih bazena ipak ide. Mi smo ih trebali graditi još prošle godine i nadali se da će projekt gradskih bazena proći kroz projekt Slavonije i Baranje unutar kojega je Fond regeneracije malih gradova. Mi smo u konkurenciji od osam gradova prošli, skoro godinu i pol dana pripremali projekte, u resornom Ministarstvu i dalje tvrde da smo po pripremljenosti projekata i parametrima najspremniji grad. Imamo oko 200 milijuna kuna pripremljenih projekata, između ostalog, Trenkova ulica, Mala, uređenje središnjeg dijela grada, sveučilišni kampus, gradski bazen. Odgovora još nema, budući nismo htjeli čekati više s time jer smo obećali građanima da će dobiti gradski bazen, odlučili smo sami poduzeti određene korake.

Očekivali smo da ćemo ugovor potpisati, obećanja su do kraja godine, međutim vidjet ćemo što će biti. Iz tih razloga morali smo raditi izmjenu i dopunu građevinske dozvole koja je sada u fazi realizacije, sljedeći tjedan raspisujemo natječaj za gradnju. Projekt je vrijedan 15 milijuna kuna, rok za izgradnju devet mjeseci. Ja vjerujem da ćemo se sljedeće godine kupati u novouređenim gradskim bazenima jer naše ljude moramo nagraditi. To je naše izborno obećanje i mi ćemo ga održati – kaže gradonačelnik Vinko Grgić.

Komentari
Prethodni članakOpćina Davor: Uskoro javni poziv za dodjelu potpora mladim obiteljima za izgradnju kuće
Sljedeći članakNakon slučajeva zaraze na svadbama najava pooštravanja mjera