Novogradiščani će se danas prisjetiti desete obljetnice smrti popularnog makedonskog pjevača Toše Proeskog, velikog glazbenika, humanitarca, moralnog idola mladih, čovjeka koji je spojio Hrvatsku i Makedoniju. I ove godine u organizaciji Grada Nove Gradiške, Turističke zajednice Grada Nove Gradiške, te u suradnji s Rukometnim veteranima Nove Gradiške održat će se deseti po redu “Memorijal Toše Proeski”.

Uz polaganje vijenaca i memorijalni maraton prisjetit ćemo se ovog velikog čovjeka, kako su ga mnogi nazivali, anđeoskog glasa, koji je u kratko vrijeme postao jedan od najpopularnijih pjevača regije, inicijatora niza vrijednih humanitarnih akcija, UNICEF-ovog ambasadora dobre volje. Vijenci će biti položeni u 16,30 kod spomenika Toši Proeskom kod novogradiške Elektrotehničke i ekonomske škole, a potom, u 17,00 sati kreće memorijalni maraton Nova Gradiška – Kruševo.

U Novu Gradišku su stigli maratonci iz Republike Makedonije koji će i danas krenuti na put dug 900 km do Tošinog posljednjeg počivališta Gumenj.

Od 12. do 15. listopada u Star Dojranu u Republici Makedoniji održava se Drugi turnir rukometnih veterana Toše Proeski, na kome sudjeluju novogradiški rukometni veterani i veteranke uz još osam ekipa s prostora naše regije. S novogradiškim rukometnim veteranima je i delgacija Grada Nova Gradiška na čelu s gradonačelnikom Vinkom Grgićem.

Foto: dnevnik.hr

Komentari