Raste broj energetski obnovljenih školskih objekata u Brodsko-posavskoj županiji, obnovljenim školama pridružila se i OŠ Ljudevita Gaja Nova Gradiška. Novouređenu školu obišli su predstavnici Brodsko posavske županije, župan Danijel Marušić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i kulturu Anica Vukašinović te predstavnici izvođača i nadzora radova, tvrtke Klindžić Gradnja i Arhitektonski ured Lasović.

-“Evo obnovljena je ova prelijepa škola Ljudevita Gaja i to mi je izrazito drago. Vrijednost investicije je oko 7.900.000,00 kuna od čega su bespovratna sredstva 4.613.302 kn , s tim da smo prije nekoliko godina obnovili i kuhinju ovdje u vrijednosti od 400.000 kuna. Ovoj školi prenamijenjeno je grijanje na plinsko postrojenje, obnovljena je i športska dvorana koja je jako moderna i lijepa. Ušteda energije je preko 55%, a smanjena je i emisija ugljičnih dioksida za otprilike 65% što je i znatna ušteda i čuvanje okoliša.” – naveo i župan Danijel Marušić

Osnovna škola Ljudevita gaja je najveća školska zgrada u Novoj Gradiški, a zadovoljna svime što su dobili ovom obnovom je i ravnateljica škole Blagica Pečnjak:

-“Dobili smo kompletno nove otvore, novu fasadu, izolacije, ventilacije te grijanje na plin i moram reći da su nam već u startu računi manji, a škola puno toplija. Također nam je obnovljena dvorana, dobili smo prekrasan najmoderniji pod.

Osnovna škola Ljudevita Gaja pohađa trenutno 470 učenika, a završenim obnovama standard obrazovanja u školi dignut je na višu razinu:

-“Nova kuhinja je 2019. ušla u uporabu, ona je najmodernije opremljena sa svim potrebnim uređajima i stvarima. Imamo kuhara i kuharicu koji pripremaju i kuhane obroke što je djeci i potrebno.”

Obnovama škola i ulaganja un školstvo u Brodsko-posavskoj županiji podiže se i kvaliteta obrazovanja, a pri tome su i uštede značajne, navela je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i kulturu Anica Vukašinović:

-“Ova ulaganja donose velike uštede pogotovo u ovoj školi koja je jedna od najvećih na području Brodsko-posavske županije i ovim uštedama i ulaganjima smanjuju se troškovi energenata, ali ono najvažnije je da ona čine boravak u ovoj školi i učenicima i profesorima, ali i svim zaposlenicima škole puno ugodnijim za rad.”

Komentari
Prethodni članakRešetari: Postavlja se unutarnja ograda i ograda za rampu invalidskog ulaza u općinu
Sljedeći članakKrenula manifestacija „Uskrs u Novoj Gradiški“