LAG Zapadna Slavonija predstavila je projekt “Aktivan ja za aktivnu zajednicu”. Partneri na projektu su LAG „Posavina“ i LAG „Slavonska-Ravnica“ te posrednička tijela – Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Vrijednost projekta je 426.946,93 kn, financiran je u 100% iznosu iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“ u sklopu poziva „Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“.
Sredstva su osigurana iz Europskog socijalnog fonda u iznosu: 362.904,89 kn i Državnog proračuna Republike Hrvatske u iznosu: 64.042,04 kn

Projekt je namijenjen organizacijama civilnog društva koje sudjeluju u aktivnostima izgradnje kapaciteta relevantnih za svoje područje rada, a krajnji korisnik je lokalna zajednica.

Voditeljica projekta Roberta Prankić navela je glavne ciljeve projekta, a to su jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva aktivnih u lokalnim zajednicama za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim problemima, jačanje kapaciteta OCD-a za rad na područjima koja se financiraju kroz Europski socijalni fond (zapošljavanje, obrazovanje, socijalno uključivanje, dobro upravljanje) na lokalnoj razini.

-“Projekt je edukativnog karaktera i usmjeren je na usvajanje znanja kroz osobni i profesionalni razvoj pojedinaca kako bi mogli utjecati na širu lokalnu zajednicu.” – navela je Prankić

Kroz projekt je planirana provedba edukacijskih programa i tečajeva za predstavnike organizacija civilnog društva.

Komentari
Prethodni članakTražiš posao?! Evo što se nudi na području županije..
Sljedeći članakZanimljivo i korisno: Korisnici programa Udruge slijepih posjetili Trakošćan i Varaždin