U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Stara Gradiška jučer je u Novom Varošu obilježena 27. obljetnica pogibije hrvatskih branitelja Zlatka Matokanovića i Vladimira Šmidla. Uz članove udruge, predstavnike braniteljskih i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, obitelj, prijatelje i suborce, komemoraciji je nazočio i pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić:

– Vrijeme prolazi, no sjećanje traje. Slavnih se dana Domovinskog rata uvijek sjećamo, posebice hrabrih hrvatskih branitelja koji su svoje živote dali za našu slobodnu, suverenu i samostalnu Hrvatsku i život koji danas živimo. Na starogradiškom kraju u vrijeme Domovinskog rata odvijale su se iznimno teške borbe i trebalo je hrabrosti, upornosti i snage oduprijeti se neprijatelju. Naši branitelji hrabro su se suprostavili agresoru ne mareći za svoje živote i hvala im na tome. Ministarstvo hrvatskih branitelja i Vlada Republike Hrvatske uvijek će voditi brigu o hrvatskim braniteljima, ovo što danas činimo najmanje je što možemo učiniti – istaknuo je, između ostalog, pomoćnik ministra Križić.

– Jako se dobro sjećam ovoga dana. Bila je jako velika magla, a imali smo spoznaju da od pravca Gređana stiže veća grupa neprijatelja koja je imala zadatak zauzeti bazu kod naplatnih kućica i presjeći komunikaciju. Naši su se branitelji oštro suprostavili agresoru, no nažalost, tog tužnog dana, 4. rujna 1991. godine nastradala su i dvojica naših branitelja Zlatko Matokanović i Vladimir Šmidl – kaže predsjednik županijske Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Jozo Bungić.

Na jučerašnjoj komemoraciji u Novom Varošu položeni su vijenci kod spomen križa te se uz molitvu i riječi sjećanja zahvalilo ovim hrabrim hrvatskim braniteljima.

Foto: Siniša Lang

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakPočetak nove školske godine u “Lovraku”: ravnateljica Vesna Lončar Cindrić poželjela puno uspjeha svima
Sljedeći članakDr. Dubravka Klobučar, voditeljica Odjela pedijatrije: Našim malim pacijentima želimo osigurati najkvalitetniju zdravstvenu skrb