Dana 19.04.2021. Ministarstvo znanosti i obrazovanja izdalo je dopusnicu Veleučilištu u Požegi za novi preddiplomski stručni studij Enogastronomije koji će se izvoditi od akademske godine 2021/2022. godine sa 30 redovitih studenata, uz smještaj u studentskom domu.

Opći ciljevi studijskog programa stručnog studija Enogastronomija su osposobljavanje studenata za:

1.profesionalno napredovanje u području proizvodnje i posluživanja hrane,

2.uspješan nastavak školovanja na srodnim specijalističkim studijima iz područja biotehničkih znanosti.

Stručni ciljevi studijskog programa stručnog studija Enogastronomija su osposobljavanje studenata za:

1.rad u poslovnim subjektima koji se bave proizvodnjom i posluživanjem hrane i pića,

2.edukaciju i savjetovanje osoblja ili potrošača o posluživanju kvalitetne i zdravstveno ispravne hrane i pića,

3.edukaciju osoblja i potrošača o optimalnom kombiniranju sastojaka hrane, te interakciji hrane i pića.

4.unaprjeđenje kvalitete i raznolikosti ponude u poslovnim subjektima koji se bave proizvodnjom i posluživanjem hrane i pića uzimajući u obzir trendove u prehrani kao i prehranu posebnih skupina potrošača.

Poslovi za koje je student osposobljen:

  • upravljanje odjelom hrane i pića u subjektima u poslovanju s hranom,
  • dizajniranje i osuvremenjivanje  restoranskih menija,
  • organizacija enoloških i gastronomskih manifestacija ,
  • stručno savjetovanje prilikom izrade poslovnih planova ugostiteljskih objekata,
  • upravljanje raspodjelom ljudskih resursa u gastronomiji,
  • recenziranje ugostiteljskih časopisa,
  • održavanje stručnih radionica iz područja enogastronomije za korisnike različitih kategorija,
  • stručno savjetovanje o sljubljivanju hrane i pića,
  • razvoj, upravljanje i kontroliranje sustava osiguranje kakvoće.

Studij će se izvoditi u prostorijama Veleučilišta u Požegi, te praktični dio kod partnera iz područja gastronomije. Navedenim studijem Veleučilište u Požegi će riješiti potrebu tržišta rada za navedenom strukom te se strateški pozicionirati na obrazovnoj karti Republike Hrvatske u području turizma i ugostiteljstva, ističe prodekan za razvoj doc.dr.sc. Berislav Andrlić.

Komentari
Prethodni članakTuristički rezultati sve bolji, gostima nudimo autentičan doživljaj
Sljedeći članakNova Gradiška: Policijski službenici uhitili provalnike u trgovinu u Novoj Gradiški