Udruzi gluhih i nagluhih Nova Gradiška odobren je projekt „Zaposlena žena za jako i solidarno društvo“. Predsjednik Udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška Alen Kohajda je 1.12.2017. godine u Osijeku potpisao ugovor za provedbu projekta.

Projekt je financiran u okviru programa ZAŽELI – PROGRAM ZAPOŠLJAVANJA ŽENA kojeg je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava objavio 30.6.2017., a financirat će se iz Europskog socijalnog fonda u 100% intezitetu u iznosu od 1.300.286,40 kn. Provedba projekta trajat će 30 mjeseci.

Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška, u partnerstvu s Centrom za socijalnu skrb Nova Gradiška i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Nova Gradiška, pokrenula je ovaj projekt tijekom kojeg će zaposliti 5 teško zapošljivih žena starijih od 50 godina života, te osobe s invaliditetom, na poslovima pružanje usluge pomoći u kući najpotrebitijim starim i nemoćnima osobama, te drugim osobama s invaliditetom. Na taj način doći će do njihovog uključivanja na tržište rada, te će kroz tečaj Hrvatskog znakovnog jezika (velliki broj krajnjih korisnika bit će gluhe osobe) i osposobljavanje za zanimanje njegovateljice steći znanje i radno iskustvo neophodno za ostanak na tržištu rada nakon završetka projekta, a istodobno 40 najpotrebitijih dobit će uslugu koja će povećati kvalitetu njihova života, spriječiti ili odgoditi njihovu institucionalizaciju, te pridonijeti procesu deinstitucionalizacije socijalnih usluga.

Cilj projekta je osnažiti i povećati stupanj samostalnosti kod 5 nezaposlenih žena starijih od 50 godina s područja zapadne Slavonije, kroz njihovo zapošljavanje na pružanju socijalne usluge pomoći u kući najpotrebitijima. Na taj način ostvarit će se višestruko pozitivni utjecaj na razvoj slabo razvijenih lokalnih zajednica, kakvima pripada i zapadna Slavonija, kroz povećanje zapošljivosti rizičnih skupina na tržištu rada i osiguravanje pružanja slabo razvijene socijalne usluge najpotrebitijima.

Udruga gluhih i nagluhih Nova Gradiška iznimno je zadovoljna što će provedbom ovog projekta doprinijeti poboljšanju kvalitete života stanovnicima naše županije, te pružiti svoj dopinos rješavanju gorućeg problema nezaposlenosti.

 

no images were found

Komentari
Prethodni članakDanas i sutra Ratovi zvijezda- Posljednji Jedi u Domu kulture
Sljedeći članakU Gimnaziji Nova Gradiška održana debata povodom Mjeseca borbe protiv ovisnosti / Foto