Na većini benzinskih postaja u Hrvatskoj litra osnovnog benzina eurosuper 95 od danas se prodaje po 13,83 kune što je 46 lipa više nego u ponedjeljak kada je stajala 13,37 kuna, dok je litra osnovnog eurodizela jeftinija za 10 lipa.

Poskupjela su, dakle i benzinska premium goriva, a pojeftinila dizelska premium goriva. Ina eurodizel class plus sada prodaje za 14,29 kuna, a bio je 14,39 kuna. Inin eurosuper 95 class plus od danas se prodaje za 14,79 kuna, a bio je 14,34 kune.

Vlada će, kad je u pitanju utjecaj cijena energenata, a posebice naftnih derivata, na životni standard građana ponovo intervenirati, ako stanje na tržištu sirove nafte to bude iziskivalo, a jedna od mogućnosti su promjene u sustavu trošarina. Ako se odluči na nove poteze, Vlada će odluku donijeti do kraja ovog mjeseca ili početkom lipnja.

Najavio je to premijer Andrej Plenković na jučerašnjoj konferenciji za novinare odgovarajući na pitanje novinara priprema li Vlada drugi paket mjera za borbu protiv inflacije, posebice rasta cijena naftnih derivata.

 

Komentari
Prethodni članakZalog zlata sve je popularniji zbog ove tri prednosti
Sljedeći članakU dvije godine rast površina pod vinovom lozom od 7 posto