Zapadni dio Ulice Slavonskih graničara konačno je dobio svoju novu vizuru. Na sveopće veselje gradonačelnika Vinka Grgića, čovjeka koji puno ulaže u vizualni identitet grada, ali i samih Novogradiščana već neko vrijeme za prolaznike je otvoren dio gradske šetnice koji je mjesecima bio pod rekonstrukcijom, no sada je tek dobio svoju zaokruženu kompoziciju. 

Sve što si je gradonačelnik Grgić zajedno s izvođačima radova i drugim ljudima od struke zamislio ostvareno je i izgleda točno onako kako je predstavljeno javnosti u idejnom rješenju projekta. 

Mozaik novih kamenih popločnih “kockica” ispunjava novi dio Slavonskih graničara, moderne čelične konstrukcije i staklo sigurno čuvaju gradske plakate, nove prostrane klupe nude mjesto za odmor svakom prolazniku, bilo da želi hlada ili sunca, za svakoga je osigurano mjesto, pa čak i po noći kada nove klupe obasja razigrano svjetlo. 

Mislili su realizatori ovoga projekta i korak unaprijed, baš kako to čine oni u modernim europskim “slow life” gradovima pa su i za potencijalne ožednjele u jednom od panoa postavili dvije visinom prilagođene slavine kroz koje će teći svježa pitka voda. 

Novim vizualnim identitetom trećine novogradiške “šetnice”, složili su se prolaznici, dokazano je da se čekanje na završetak iste isplatio, no nadaju se da se ostatak rekonstrukcije Ulice Slavonskih graničara neće toliko oteći, jer s nestrpljenjem iščekuju prošetati duž kompletno obnovljene šetnice Gradiške Nove.

Komentari