U novokapelačkoj župi Blažene Djevice Marije, u petak 28. veljače nakon večernje svete mise upriličeno je 24 – satno klanjanje pred Presvetim koje je završilo u 17 sati svetom misom u kojoj su vjernici objedinili sve nakane u euharistiji kao znak svoje zahvalnosti. “Tebi
nije naša hvala potrebna, ali je tvoj dar što smo ti zahvalni; po našim hvalospjevima ti ne bivaš veći nego mi stječemo milost spasenja.” (Opće Predslovlje IV, Rimski misal).

Novokapelački župnik i dekan Novokapelačkog dekanata, Goran Mitrovć je istaknuo: „Sigurno da imamo zašto doći pred našega Gospodina, raspetoga i uskrsloga, skrivenog u bijeloj hostiji. Zahvale i nakane su mnoge. No, kao župa osobito smo stavili u molitve naše obitelji, bolesne, stare i nemoćne te našu mladež. Raspored, koji je već ustaljen, učinjen je kako ne bismo Gospodina ostavili samog te radi lakše organiziranosti i zajedništva. U 24 – satnom klanjanju sudjelovali su vjernici župa Nova Kapela i Gornji Lipovac ( iz svih filijala), zatim časne sestre – Marijine sestre čudotvorne medaljice, župnik Goran Mitrović i kapelan Kristijan Perić, članovi velikog crkvenog zbora, dječjeg zbora, članovi Župnog ekonomskog i pastoralnog vijeća, članovi Udruge sv Vinka Paulskog, vjeroučitelji, čitači, krizmanici i prvopričesnici, ministranti, djelatnici Doma za starije i nemoćne osobe „Sveti Vinko” i štićenice doma, potom srednjoškolci, studenti i drugi mladi.

Autor: Višnja Mikić

Komentari
Prethodni članakTražite posao?! Evo što se nudi u Novoj Gradiški i okolici
Sljedeći članakKad se sutkinja prihvati kugle: Zlatna medalja novogradiškog Saveza sportova pripala Mirjani Šebalj Meglajec: