Dobre vijesti stižu iz Općine Nova Kapela. Na području ove općine realizirat će se treći po redu program „Zaželi” koji će donijeti nova zapošljavanja, a potrebitim osobama itekako potrebnu skrb.

U petak, 21.listopada načelnik Općine Nova Kapela Ivan Šmit u Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike potpisao je Ugovor za provedbu trećeg po redu projekta „Zaželi”:

– U planu nam je da tijekom mjeseca studenog provedemo natječaj za zapošljavanje žena te da one stupe u kontakt sa krajnjim korisnicima, našim bakama i djedovima. Sam početak rada, odnosno redovan obilazak krajnjih korisnika planiran je za prosinac.

Program „Zaželi” se pokazao kao jedan od najboljih projekata koje smo provodili i drago nam je što sudjelujemo i u njegovom trećem nastavku. Zaposlit će se trideset žena, nastavljamo dalje s projektom. Žao nam je što je čak godinu dana prošlo do novog projekta. Ovim putem želim uputiti poruku našoj Vladi i nadležnima da se program produži sa šest mjeseci na duže jer našim bakama i djedovima ovakva vrsta pomoći je itekako potrebna, a sve to donosi i nova zapošljavanja. Skrbimo o preko dvjesto osoba s područja naše općine i produženje ugovora na duže razdoblje itekako bi bilo potrebno – kaže načelnik Općine Nova Kapela Ivan Šmit.

 

Komentari
Prethodni članakHrvoje Milak: Pjesma o Drežniku nastala je u deset minuta
Sljedeći članakNovogradiščanin Luka Kumić nastupio na Prvenstvu Hrvatske u trčanju na 12 sati