Nogometni sudac Danijel Rister, koji je sudio jučerašnju utakmicu između NK Nova Kapela i NK Zvonimir iz Donje Vrbe, doslovce je nokautiran u 69. minuti susreta. Nezadovoljan sudačkom odlukom, na njega je nasrnuo igrač gostujuće momčadi iz Donje Vrbe, Ivan Marić.

– U 69. minuti iz jedne kontre domaćih igrača, napadač je ušao u kazneni prostor zajedno s dva obrambena igrača te je srušen što je, po mišljenju suca, bilo za kazneni udarac za domaćine. U tom trenutku, nezadovoljni njegovom odlukom, gostujući nogometaši ga opkoljavaju, a iz te mase igrač broj 20., Ivan Marić, udario ga je šakom u predjelu lica, u blizini uha. Od siline udarca sudac Rister se odmah srušio na tlo te se nije mogao ustati – istaknuo je u svom zapažanju delegat utakmice Dragan Jurasović.

Odmah su na stadion pozvani djelatnici Hitne medicinske pomoći koji su suca Ristera prevezli u bolnicu na ukazivanje liječničke pomoći. Prema podacima s kojima SBplus raspolaže, sudac je – nakon ukazane prve liječničke pomoći – zadržan u bolnici radi daljnjih pregleda. O cijelom slučaju obaviještena je i Policijska postaja Nova Gradiška, kojoj je bio prijavljen ovaj nogometni susret, a koji je završio, blago rečeno, na nesportski način.

Prema službenom izvještaju s ove utakmice vidljivo je kako su gostujući nogometaši tijekom susreta, od njegova početka pa do napada na suca, igrali oštro, a na svaku sudačku odluku ”reagirali su negodovanjem i prigovaranjem, pa čak i vrijeđanjem”. Nakon eskalacije do koje je došlo poslije dosuđenog kaznenog udarca za domaćine, utakmica je prekinuta, a delegat i pomoćni suci su se povukli u službene prostorije gdje su napravili zapisnik prema kojem je, uz ostalo, utvrđeno i da je “pogodak domaćina postignut regularno, a sve opomene i isključenja ispravno dodijeljena. NK Zvonimir prijavljen je disciplinskom sucu zbog pet i više nesportskih događaja na utakmici.”

 

Izvor/Foto: SBplus

Komentari